Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
Pudelns kärna: hjärta och hjärna


Elsas och Jåntes I-vriga valpar, födda 3 april 2004
- från 4 veckors ålder

Sida 1

Till sida 2  sid 3   sid 4   sid 5
 


Pappa Jånte
 
Om du vill läsa om Elsas valpar från den 3:e april, då de föddes, kan du gå till H-kullens dagbok!
 
Onsdag 28/4 Elsas valpar är tre och en halv vecka gamla och har fått sin första köttfärs. De börjar tycka att lådan är alldeles för trång, så nu får Husse lov att montera upp valphagen igen...
 

 

1 maj 2004
4 veckor gamla!


Valphagen

Elsa-valparna har flyttat in i valphagen - valplådan är nu för liten för fyra busiga brunisar. De väger 1.150, 1.000. 1.000 respektive 1.200 gram och är alltså i snitt något tyngre idag än H-valparna var vid samma ålder. Elsa är en duktig mamma, som är mycket mån om dem och fortfarande inte riktigt tycker om att matte väger, klipper och badar hennes små:

"Matte, vad gör du med dem???" - "Jag bara väger dem, Elsa!" - "Är det inte farligt då?" - "Nej inte alls" - "Men tänk om de ramlar av vågen?"... - "Matte de drunknar väl inte i handfatet???"  - "Matte, du klipper dem väl inte i skinnet med den där stora saxen???"

Elsa var till en början en tillfällig gäst i huset, men kommer nu att få stanna hos oss eftersom hennes tidigare familj inte kan ha henne.
 

  Isop Ilex och Iris
 
"Snart vill vi inte vara kvar i hagen heller, vi vill vara med er i köket eller ute hela dagarna!!!"
 
Valparna kommer att registreras som Tungels Ilex, Isop, Ixia och Iris (se bilderna nedan!)
 
  Ilex - järnek
Ilex
Isop
Isop
Ixia
Ixia
Iris
Iris

 

9 maj
5 veckor

Elsabarnen är fem veckor och vi har, med vår sons hjälp, fått igång datorn igen efter en vecka med Sasser-virus... så här är nu ett par nya bilder från helgens besök av några av våra trevliga valpköpare!
 

 
 


Ilex och Ixia, 5 veckor gamla

Valparna har vuxit ur valphagen och är om dagarna mest tillsammans med oss i köket. Nattetid är de i Gamla Köket där de har mer utrymme att röra sig på (och att bajsa på!). De är väldigt aktiva och sällskapliga och tar alla tuffa tillrättavisningar från de vuxna hundarna med en klackspark...

De får fortfarande mycket mat av sin snälla mamma (som nu har släppt lite på sitt kontrollbehov) men de har också smakat våm, torrfoder, majsvälling, färskfodret Klass och blodpudding med god aptit. Mamma Elsa har också vid ett par tillfällen "lagt upp" av sin mat till dem - det var väldigt gott!

Valparna är mycket lika till både sätt och utseende - matte har faktiskt svårt att se vem som är vem. Alla fyra är aktiva och kaxiga små pudelbarn och skillnaden i vikt är bara 200 gram: mellan 1.200 och 1.400.

 

 
Leksakskorgen är kul

Isop gillar toarullar!

Iris och Ebba

Till nästa sida!

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-02-18