Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Poppy - Tungels Poppyflower
Född 2007-11-22

Den roliga bruna Poppy är dotter till Elsie (i Elsies fjärde och sista kull) och Ivar. Hon är en ovanligt kaxig pudeldam. Hon är också den största valp som någonsin fötts hemma hos oss: hon vägde vid födelsen så mycket som 320 gram. En stor och stark tik med mycket idéer, inte helt olik sin egensinniga mormor Bina!

Kritik från Poppys första - inofficiella - utställning vid 6 månaders ålder (domare: Cirran Lundwall):

"Reslig tik. Utfyllt nosparti. Tillräckligt mörka ögon. Korrekt bett och haka. Bra överarm. Tillräckligt vinklad skuldra. Tillräckligt hals- och bröstdjup för åldern. Bra rygg och svanssättning samt knävinkel. Tät päls, brun, för dagen korrekt i färgen. Knutna fötter. Rör sig utmärkt med bra svansföring och resning."

Den vackra Poppy är utställd officiellt med förstapris två gånger i juniorklass.

Poppy ägs av Titti och hennes döttrar Ester och Malvina i Danderyd, men kommer ofta hit på besök. Hon såldes med bibehållen avels- och utställningsrätt.

Den 6:e maj 2010 fick Poppy sin valpkull, fyra vackra bruna barn, och är nu inte längre en av våra kennelflickor utan ägs helt och hållet av Titti. Lycka till, Titti, med den underbara lilla Poppan! Vi kommer självklart alltid att finnas här för henne - och för dig.


Poppy 22 månader
 

Till tiksidan

 

 

Besöksräknare

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-02-18