Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Nelly - Tungels Nejlika
Född 2006-11-17


 

English translation

Nelly är dotter till Mante och vår egen Elsie.  Nelly är den enda tiken i kullen - hon har tre fina bröder - och meningen var att hon skulle flytta till en uppfödare i Tjeckien. Men eftersom vi gärna vill få en avkomma efter Elsie en gång i framtiden så blev Nelly kvar i Sverige. Hon är såld med SKK:s nya köpeavtal (halva valppriset och ev en kull valpar) och hon ägs nu av Alison och Klas på Värmdö utanför Stockholm.

Nelly kallas omväxlande för "The Chocolate Princess" och "The Chocolate Monster". Hon är en mycket behaglig liten pudelfröken, full av självtillit och busar glatt med familjens övriga djur: tre katter och två stora hundar.

Den första utställningen Nelly var med på var den 23 mars 2008 (Stockholm International Dog Show med domaren Eva Valinger) blev hon 1:a i unghundsklass och 1:a ukk (konkurrensklass) med HP (hederspris). Kritiken: "Söt feminin tik, mycket välkroppad. Något bred och instabil i fronten. Välformat aningen kort nosparti. Sött uttryck. Utmärkt överlinje. Tät päls. Normalt vinklad. Rör sig mycket prydligt från sidan. Mycket glad svans."

Nelly är gentestad för PRCD-PRA med resultat A (dvs icke-anlagsbärare) och ögonlyst utan anmärkning.

Nelly har nu fått sin fina valp, lilla Unni, och tillhör inte längre vår kennel. Men vi finns förstås här för henne, som alltid, om det behövs.

Till tiksidan

 

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-02-18