Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Bobbyhills Viva la Diva
född
30 december 2009


Lillan är här 4,5 månader gammal

Ladiva (eller Lillan som hon kallas för det mesta) kom till oss den andra mars 2010. När hennes uppfödare Marianne Jading (Bobbyhills kennel) dog, oväntat och tragiskt, hämtade jag hem de två valpkullar med mammor som fanns i Mariannes kennel för att ta hand om och sälja valparna för dödsboets räkning.

Och Ladiva blev kvar hos oss. Kanske blir det en gång i framtiden små vita toyvalpar efter Lillan i Tungels kennel, men än så länge är vi bara glada för att ha en sådan rolig liten glädjespridare i huset. Trots att hon kissar lite var som helst och trots att hon är en strumptjuv av rang. Man blir glad bara av att titta på henne, det är tur för henne att hon är så söt. Alla Tungelstjejerna tycker också att Lillan är helt ok och alla är mycket överseende med hennes barnsliga bus.

Lillans föräldrar är S61992/2005 EECH SEUCH SE V-06 SE V-07 Medici Viva Veronica ("Mimmi") och S19674/2005 Bobbyhills Viva Vulcano ("Allan").

På sin första utställning som valp i klassen 4-6 månader fick Lillan fin kritik, trots att hon blev attackerad och rejält skrämd av en busig storpudelhanne precis när hon gick in i ringen och sedan inte fick upp svansen ordentligt:

"Fina proportioner, tilltalande huvud, mkt bra pigment, fin ögonform och färg. Tillräcklig resning. Kan blir ngt stramare i rygglinjen. Tillräckliga vinklar. Något osäker idag (storpudeln!)."

På sina två första utställningar som vuxen var Lillan inte alls bekväm med omgivningen och ville inte alls showa, men på SKK:s utställning på Öland i september trivdes hon med den mycket vänlige domaren, vann sin klass och placerades sedan som andra bästa tik med resrvcert. Tack domaren Petr Rehanek från Ukraina, du har botat Lillan från hennes scenskräck!

"1,5 years old. Very nice head. Scissor bite. Eye dark. Ears well set. Neck well set. Chest corresponding to age. Back small arched. Tail well set. Well angulated. Regular movement." 1,1,2, Excellent, CK, Reserve CAC.

Lillan två år, på utställning på Öland

horizontal rule

Nu, vid sex års ålder, har Lillan för länge sedan slutat kissa inne och har begåvat oss med två fina valpar: vår egen svarta buspojke Allan och lilla ljuva prinsessan Celeste. Lillan har haft besvärliga valpningar och nu blir det inga fler toyvalpar efter henne. Tyvärr, en så söt och lättsam, behaglig och rar liten pudel skulle kunnat få flera likadana...

 

Till tiksidan

 

Besöksräknare

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-02-18