Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

LP Isa Anisette
1992 - 2007


English translation

Så här söt är lilla Isa - vår stamtik - vid 10 års ålder. Isa har nu hunnit bli både mormor och mormorsmor till en rad härliga valpar. Vår egen Kajsa Kavat; glad, framåt, mycket social och väldigt nyfiken är Isa - det finns inte en öppen dörr som Isa inte bums ska utforska utrymmet bakom. Hon älskar alla - både folk och fä - och kan umgås med alla, även med de elakaste hundar. Hon är en duktig mormor som fostrar alla valpar med fast men vänlig tass och som leker lika bra med små valpar som med gamla rottweilertikar.

Isa gör alltid sitt bästa, som en ambitiös liten skolflicka, men låter sig aldrig stressas. Hon tar det lugnt och utför alla sina sysslor med stor noggrannhet. Isa är också synnerligen matglad och vet precis hur man ser till att få sig ett extra skrovmål. Trots ständiga bantningskurer har Isa en klädsam rondör...

Isa har tävlat i lydnad och har LP-championat. Hon är utställd på SPK:s utställning i Stockholm 1993, med 1:a pris i Ungdomsklass och 4:e i konkurrens. Domaren Paul Stanton tyckte så här om Isa:

"Trevligt huvud och uttryck. Ngt kort hals. Utmärkt kropp och benstomme. Ngt lågt ansatt svans. Fina tassar. Rör sig parallellt, dock önskas kraftfullare steg. Bra päls och färg."

Isas mamma heter NordUch Topscore Visible Talk, "Ruffa", N22751/86 och hennes pappa är SUch NUch IntUch Gouckas Spencer, "Kurt", S54353/75

Isa har fått två valpkullar, A-kullen (1995) och B-kullen (1997)

Vid 14 års ålder hör Isa inte inte längre lika bra som förr, men är för övrigt lika pigg och glad som alltid - ständigt med svansen i topp.

Isas födelsedagskalas

Läs mer om Isa!

horizontal rule

6 juni 2007. Vår älskade första pudel och stamtik, "gammelmormor" LP Isa Anisette, finns inte längre i vår flock. Hon fick somna in i mattes knä med veterinärens hjälp igår den 5 juni i en ålder av 15 år, en månad och 10 dagar. Isa somnade lugnt in i mattes famn i en solstol ute i trädgården, medan hon tuggade på en köttbulle med hela sin flock omkring sig.

Isa var fortfarande i god vigör kroppsligt sett och hängde glatt med på våra långa skogspromenader, men hade under den senaste tiden blivit alltmer dement. Det var så sorgligt att se henne rastlöst vanka runt runt inomhus, stanna upp och stirra in i en vägg och undra var hon var - hon såg ju också dåligt under den senaste tiden. När de andra hundarna kom i närheten blev hon rädd och morrade och kunde till och med göra utfall mot dem. Vår genomsnälla Isa, pålitligheten och tryggheten själv, hon uppträdde precis som gamla dementa människor och det gjorde ont i oss att se henne lida så. Det är en stor sorg att mista Isa men det var dags att låta henne gå.

Vi kommer alltid att minnas Isa som den glada dansande lilla Isa som man kan se i toppen på vår webbplats.


Sista bilden av Isa

horizontal rule

Till minne av Isa.

Till tiksidan

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-02-18