Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Filippa - Tungels Förgät-Mig-Ej
Född 2002

Certvinnare, BIM SKK Stockholm 2003


Filippa 20 månader på utställning i Avesta 20 juni 2004

"Dainty (= läcker, utsökt, förtjusande) brown. Pretty head and eye.
Ribs well sprung. Good neck. Moved freely with style.". Judge: Jim Outterside

English translation

"Flippan" (även kallad "Lilla Pippel") är en glad och sprallig liten tjej - att ha henne i huset är som att ha en tonåring, flamsig och fnittrig, flängande runt för att inte missa något som händer. Allt nytt måste man skälla på! Hon bor i Vallentuna hemma hos Solveig med familj (bland andra halvbrorsan Eddie) men är hos oss emellanåt. Hon smälter direkt in i den övriga flocken, men har naturligtvis lägsta rang, något som inte bekymrar henne alls. Hon tar för sig av det hon får! Flippan är inte bara sprallig utan även en riktig knähund som ser till att ha bästa platsen i sängen på natten, helst på mattes kudde - det smyger hon sig till när ingen ser...

Flippans mamma är vår egen Busiga Bina och hennes pappa den engelske gentlemannen Tiger.

Filippa blev under 2003 utställd officiellt i Vadstena, Stockholm och på Öland. Bäst gick det i på Stockholms Kennelklubbs officiella utställning den 24 augusti, där hon blev bästa tik och fick sitt första cert, vid bara 11 månaders ålder:

"Feminin tik. Utmärkt huvud och uttryck. Mycket bra hals. Utmärkt överlinje. Välutvecklad kropp för åldern. Något brant skuldra. Välvinklad bak. Utmärkt färg. Bra tassar. Rör sig väl runt om.". Domare: Sofia Törnlöv,

Filippa är dna-testad för prcd-formen av PRA, med resultat "A" - det betyder att hon är fullt frisk och inte heller anlagsbärare av den ögonsjukdomen.

Filippa har fått en enda valp (med Colandra Midsummer Knight) vår egen förtjusande lilla bruna Molly. Som i sin tur blev mamma till Rhonda, Rocky och Robin.

Filippa tillhör inte längre vår kennel. Hon skrevs över på sin fodervärd den 11 oktober 2006 och dog fjorton år gammal i april 2016.

Till tiksidan

 

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-02-18