Tungels Pudlar

Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
 

Elsie - Tungels Electric Eyebright
4 maj 2000 - 31 oktober 2016

English translation

Elsie är dotter till vår "Busiga Bina" i hennes äktenskap med "Finska Palle" och alltså kullsyster till Ebba, Eddie och Ellen. Hon har tillbringat sina första 3,5 år hos en familj i Uppsala, men kom tillbaka till oss i januari 2004. 

Elsie är en mycket vacker och väldigt trevlig pudeldam.  Elsie är väldigt brun, d v s hon är en aktiv hund med massor av energi och intelligens, och hon kan många roliga konster. Hon är tillgiven och glad, jättesnäll och mycket välbalanserad till sitt sätt, väldigt läraktig och uppmärksam - hon "kollar läget" noga och blev på kort tid en i vår lilla flock. Elsie är en trygg hund, tappar aldrig humöret och blir aldrig arg. Men hon har ett problem: hon klarar inte att bli utestängd, instängd, avstängd, lämnad. Då får hon panikångest.

Elsie är testad för prcd-formen av PRA, med resultat A, d v s hon är frisk och inte heller anlagsbärare av sjukdomen. Hon är utställd officiellt två gånger med bra resultat: 1:a i juniorklass med HP respektive 1:a i unghundsklass och 1:a i konkurrens - hon vann över sin syster, vår championtik Ebba. Hon har också gjort godkänt anlagsprov i viltspår och är helt skottfast.

Den 3:e april 2004 föddes Elsies första valpkull: fyra chokladpudlar, två tikar och två hannar. Det var vår I-kull (med bland andra Ilex, som nu är svensk utställningschampion). Pappan heter Norduch Dkuch Intuch Damkas Jånte. Hon var en lika duktig mamma som mamma hennes Bina varit!

Elsies andra valpkull, L-kullen, föddes 8 november 2005. Fyra vackra valpar, två tikar och två hannar, två bruna och två svarta. Pappa till dem är vår egen uppfödning Tungels Dazzling Daffodil, som även är pappa till de fina valparna i J-kullen (Ebbas kull).

Sin tredje kull - våra N-valpar - fick Elsie den 17 november 2006: fyra härliga chokladpudlar (en tik och tre hannar) med Delicados Cacao Alabama som far. En brun tik i den kullen (Nelly) fick år 2012 en fin liten tik, Unique Flower).

Den fjärde och sista valpkullen, P-kullen, med Rusch Mix Uva Rara som far, födde Elsie den 22 november 2007. Det blev fyra vackra barn, två svarta hannar och en svart och en brun tik (Poppy, som 2010 blev mamma till de fyra bruna S-valparna hemma hos oss).


Elsie, 7 år

Till tiksidan

Till minne av Elsie.

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-12-11