Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Ebba - SUCh Tungels Evergreen Ebony
Född år 2000

English translation

Ebba är dotter till Bina och "Finske Palle" (Milamarten Parcival). Ebba är en förtjusande söt och trevlig liten pudelflicka med en stor portion självförtroende, lika cool i alla lägen. Hon är på samma gång både självständig och tillgänglig - en utomordentligt lyckad kombination.

Ebba blev Svensk Utställningschampion i Sundsvall 3-4 augusti 2002, då hon tog Cert både på lördagens internationella utställning, anordnad av Västernorrlands Kennelklub, och på pudelspecialen på söndagen. På söndagen blev hon dessutom BIR och BIS 2.

Domaren Henrik Hannelius skrev om Ebba:

"Utmärkt typ och storlek. Kvalitetsfull tik med utmärkta proportioner. Prima utställningskick, vackert välskuret huvud, utmärkt front och förbröst, utmärkt topline och svansansättning, muskulöst kors, välvinklade bakben, korrekta parallella rörelser, bra resning."

Söndagens domare, Carin Lundwall, tyckte så här:

"Utmärkt storlek. Vackert huvud, bra uttryck, korrekt bett och bra pigment, korrekt överarm, bra bröstknappsläge Utmärkt hals, bra rygglinje, stabil bra svansansättning, tillräckligt bröstdjup. Utmärkt knä och hasvinkel. Bra pälskvalitet, texture och svärta. Bra fötter. Rör sig utmärkt i alla lägen, ställer sig korrekt."

Ebba är en av de vinstrikaste mellanpudlarna år 2002 - efter bara sex utställningar! Ebba har också genomgått MH-test (Mentalbeskrivning för Unghund) vilket hon klarade med glans. Ebba är DNA-testad för prcd-formen av PRA och fick resultat "A" - d v s hon har inga anlag för den fruktade sjukdomen och kan inte själv överföra den till sina valpar. Vi har ingen PRA i våra linjer så långt vi kan se, men det är ändå väldigt bra att få det bekräftat. Du kan se Ebbas tävlingsresultat för år 2002 om du klickar här.

Ebbas valpar med Jånte - G-kullen - som föddes 19/4 2003 blev jättefina och en av dem, Tungels Gentiana, kallad Geila, har vi lämnat ut på foder. På Luciadagen 2004 fick Ebba sin andra kull, J-kullen: tre fina valpar, två stjärngossar och en liten tärna, med Tungels Dazzling Daffodil. Av dem har vi behållit lilla Julia (svensk och finsk utställningschampion) i vår flock. Ebbas tredje kull, K-kullen med Delicados Cacao Alabama, föddes den 30 september 2005: tre mycket lovande valpar, varav två är utställda med mycket bra resultat (en är svensk utställningschampion och pappa till bland andra vår egen SUCH FI UCH Tungels Julros).

Den 7 april 2007 fick Ebba sin fjärde och sista valpkull, vår O-kull: tre svarta hannar - Odon, Olvon och Oleander - och en brun tik - Olivia. Pappan är den engelska importen, SUch Colandra Midsummer Knight, som även är pappa till vår egen Molly.

Det viktigaste av allt är i alla fall att Ebba inte bara är vacker och modig, hon är dessutom en otroligt trevlig och mysig liten hund, med ett behagligt och vänligt väsen och alltid glatt humör!


Klicka på bilden!

Ebba placerade sig på listan "Årets mellanpudel 2002" - klicka här!


Ebba 7 år

Ebba lämnade oss hastigt och oväntat den 2 oktober 2010, bara 10 år gammal. Hon drabbades av en stor invärtes blödning från en sprucken mjälte och dog på operationsbordet, bara två timmar efter insjuknandet. Vi kommer alltid att minnas den vänliga själ som var Ebba med stor värme och stor saknad. Hon fattas oss.

Till minne av Ebba.

Till tiksidan

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2015-11-13