Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Bina - Tungels Balsamin
Född 1997

English translation

Bina Bus är familjens Pippi Långstrump, en aktiv liten hund som alltid hittar på oväntade roliga saker och som är duktig på - bland annat - att klättra i träd och att svara i telefon. Hon älskar alla människor och tror att alla älskar henne, vilket de oftast också gör. Bina säger: "Jag är Bina, jag är Brun och jag är Bäst!"

Bina är flockens polis och vill gärna bestämma över de andra hundarna i huset. Hon är totalt orädd och har klarat miljötestet för blivande räddningshundar med glans – ingenting kan få Bina att tappa fattningen. Bina är otroligt duktig i allt hon gör: lydnad, sök, uppletande, agility, och skulle kunna bli hur bra som helst på allt - om Matte bara hade mera tid.

Hon är utställd en gång - på SPK:s specialutställning i Stockholm 1998, med 1:a pris i Juniorklass. En tik av utmärkt typ och storlek och med bästa tänkbara mentalitet - hon är verkligen en liten hund som är så nära idealhunden man kan tänka sig.

Binas mamma är vår egen LP Isa Anisette, S33585/92 och pappa heter SUch Sv-94 Sv-95 IntUch Kimalia Tropical Midnight, även kallad "Ramsey"

Bina har fått tre valpkullar, E-kullen (i maj 2000), F-kullen (i september 2002) och H-kullen (i februari 2004). Flera av hennes valpar är certvinnare och tre av dem har blivit utställningschampions.

Bina är en utomordentligt bra mamma (hon brukar till och med "stjäla" sina barnbarn och amma dem - se valpdagboken från 2003) och sköter om valpar med stor omsorg och klokskap. Nu har Bina "gjort sitt" i valplådan, även om hon själv gärna skulle vilja ha flera valpar. Men hon brukar ju se till att stjäla andras barn, så det ordnar hon säkert även i fortsättningen!

Bina lämnade oss den 30 augusti 2013.

Till tiksidan

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-02-18