Tungels

Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
 

Så kan man också köpa hund

September 2002. Vi fick ett telefonsamtal från Umeå. Man hade börjat fundera på att kanske köpa en svart mellanpudeltik till våren och undrade om vi kunde tänka oss ett eventuellt besök under hösten, då man planerade att göra en teaterresa till Stockholm. Jovisst, ring bara innan! I november fick vi ett nytt samtal: nu skulle man till Stockholm - gick det bra att komma nästa lördag? Jovisst, de var välkomna. Vi hade dessutom en kull med fyra bruna valpar, som alla var sålda och skulle levereras i veckan som kom. Det kunde ju vara roligt att få se dem också!

Lördagen kom och våra gäster med den. Så fort jag öppnade dörren för våra besökare visste jag att de till här två skulle jag vilja sälja hur många valpar som helst, det blev omedelbar kontakt. Anita och Kjell kom in, satte sig på golvet bland alla hundarna och bara njöt av glada vuxna tikar och valpar.

En av valparna skulle flytta till en förtjusande familj i en mellansvensk stad. De hade varit här på besök vid flera tillfällen och hade även varit med och namngivit valpen, som fick heta Tungels Flower Power. Dottern i huset var en jättesöt tjej som var överlycklig över sin valp och längtade efter få hem honom. Men saker och ting kan ändras fort. Dagen före hämtningen ringde den blivande matten och berättade gråtande att mannen kommit hem och meddelat att han hade träffat en annan, och att de skulle skiljas. Så någon valp kunde de inte ta emot...

Där satt Anita och Kjell bland alla pudlarna och jag berättade efter en stund att lille Flower Power blivit ledig dagen innan. De tittade på varann och sa: "kanske vi skulle tänka om, en brun hanne i stället för en svart tik???" Men så kom de på att det ju inte gick, eftersom de skulle åka och spela golf i Spanien i 14 dagar i januari. "Inga problem" sa vi "under den tiden kan han bo här. Vi hämtar honom på Arlanda när ni mellanlandar på väg till Spanien och lämnar honom till er på Arlanda när ni kommer till Sverige igen". Och så blev det - snabba beslut är goda beslut!

Dagen därpå kom Anita och Kjell med nyinköpt valpväska och hämtade lille Flower Power - som fick smeknamnet Felix - och så fick han komma ut på sitt livs första flygtur, den 24 november när han var drygt 8 veckor gammal.

Att få låna Felix ett par månader senare var ju väldigt roligt, och det var säkert inte så dumt för honom heller att komma tillbaka till sin gamla flock och få lite hårdhänt pudelfostran av mamma och alla de andra.

Ett och ett halvt år senare, våren 2004, kom Anita och Kjell till Stockholm för en ny teaterhelg och hade med sig Felix, som fick vara här när de gick på Dramaten. Då hade Felix´ mamma Bina fått nya valpar, 4 svarta, och även i den här kullen hade vi fått ett återbud på en hanne. Så det var väl lika bra att de tog den valpen också, eller hur? Så kom det sig att Felix fick en lillebror, Hugo Humle. Med Humle fick Anita och Kjell intresse för hundutställning och Hugo har under sommaren 2005 blivit både BIR och BIM och tagit sex cert. Han ligger nu på listan "Årets Pudel"!

Så kan det gå när man ska köpa en svart pudeltik och kommer hem med en brun och en svart hanne!

Kom igen nu, Anita och Kjell, nu har vi fått återbud från Kardemummas familj, som kommit på att de inte kan ha någon hund... Kardemumma är så lik Hugo Humle i den åldern, så han kunde vara klonad från honom och ni brukar ju köpa våra återbudshundar!

horizontal rule

Det kom ett mail från Umeå:

"Hej Annika

Du må tro att vi blir sugna.

Årets återbud kommer för sent, eftersom teaterresan redan är gjord. Men vi kan höras nästa år.   Sedan ska man väl ha en färg av alla, t ex aprikos, vit och silver saknar vi. Dessutom saknar vi den svarta tiken. Men det måste vara ett återbud.

Många kramar från
Anita o Kjell, Felix o Hugo"


Hugo och Felix provar öl, sommar 2004

 

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-10-19