Tungels

Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
 

 

HJÄLP! PUDLAR STULNA I VAXHOLM!

Två svarta pudeltikar (inte någon av våra hundar) stals lördagen den 21 februari omkring klockan 12. De satt bundna utanför Konsumbutiken i Vaxholm medan matte Ida och hennes två barn var inne i affären cirka fem minuter för att köpa godis. Vittnen hade sett två vuxna stå vid hundarna men ingen har sett dem gå iväg.

bulletEbba är en svart, kortklippt mellanpudeltik på 10 år. Om Ebba inte får sin medicin regelbundet blir hon mycket sjuk.
bulletSmilla är en svart toytik på 15 månader. Smilla är i utställningsfrisyr.

Stölden är polisanmäld. Ida och hennes barn är förstås helt förtvivlade. Om du har hört, sett eller kommer att se eller höra något, kan du ringa mig på 08-758 95 69.

Hundarna är tillbaka!

22 februari. Bägge hundarna är tillbaka! De hittades bundna utanför Konsum i Vaxholm, där de stals igår. Efter all uppståndelse - bl a artikel i Aftonbladet - fick tjuven tydligen kalla fötter. Någon hade sett en man med huvjacka som kom över torget med hundarna och satte tillbaka dem där han tog dem. Vilken lycka!

Men tjuven gjorde ett stort misstag. Han gick till bankomaten och tog ut pengar först, så nu kan man kanske spåra honom!

horizontal rule

26 februari. Om pudlarna som försvann utanför Konsum i lördags:

En man som var och handlade på Konsum tyckte synd om hundarna som satt bundna och - som han tyckte - frös, så han tog dem med sig hem. Han ringde Roslagspolisen och meddelade att han hade "tagit hand om två pudlar". Dagen därpå gick han tillbaka till Konsum för att handla och band då hundarna utanför. Av en slump var deras matte inne i butiken just då för att kanske få fler upplysningar om stölden och när hon hörde dem skälla utanför rusade hon förstås ut och tog tillbaka sina hundar, överlycklig. Det enda men hundarna hade fått av sitt äventyr var ont i magen av för mycket godis...

"Tjuven" kan inte alls förstå att han har gjort något fel.

Hundarnas matte hade anmält försvinnande till Polisens Sambandscentral, och de har ingen kommunikation distrikten emellan. Är inte det underligt? I dagens IT-samhälle? Av detta kan man lära sig något nytt, igen: ring alla polisdistrikt i landet om du blir av med din hund.

 

 

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-10-19