Tungels

Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
 

Plocka upp!?

Promenad på grusväg i skogen med pudlarna. En av dem går ner i diket och gör sina behov. Möter äldre dam med liten hund i koppel:

- Hunden bajsade där borta!
- Ja?
- Ska du inte plocka upp?
- Nej.
- Har du inga påsar?
- Jodå!
- Ge mig en så ska jag plocka upp!
- Tack men det behövs inte.

Jo, visst ska vi plocka upp efter våra hundar, men inte in absurdum! En plastpåse kan ibland vara en värre miljöbov än en hundklott i en dikesren.

Självklart ska vi alltid plocka upp efter våra hundar på trottoarer, gångbanor, gräsmattor och andra ställen där människor går eller där barn kan tänkas leka! Men ibland kanske det går lika bra att bara putta in hundbullarna under en buske? Till buskens fromma, den kanske blir glad för lite extra gödning.

Alla hundägare har förmodligen upptäckt att man som hundägare alltid har ögon på sig och att man måste vara lite ordentligare än den som inte har hund! Och vi får alla "bära hundhuvudet" för det som några slarvar med.

Plocka upp - men bara där/när det behövs - och ta med dig bajspåsen hem! För inte tillhör du väl dem, som likt ögontjänaren plockar upp efter din hund för att sedan kasta ifrån dig plastpåsen med innehåll när ingen ser dig?

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-10-19