Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Pillerjakten

eller

Hur Man Lyckas på Apoteket

Den sanna historien om hur jag - till slut - fick medicin till min hund

På torsdagkvällen tyckte jag att den äldsta tikens svampeksem blivit så fult att hon behövde få antibiotika.

Fredag. Ringer Djursjukhuset för att tala med den veterinär som behandlat henne tidigare. Veterinären finns för dagen på Kliniken. Ringer Kliniken, men veterinären har gått för dagen för att återkomma på måndagen.

Måndag. Ringer Kliniken. Veterinären har telefontid klockan 17-18. Ringer klockan 17, telefontiden uppskjuten till klockan 22. Ringer klockan 22 och får till sist tala med veterinären, som lovar faxa in ett recept nästa dag för avhämtning på vårt apotek.

Tisdag. Maken tillbringar en dryg timme i kö på apoteket. Inget recept inkommet.

Onsdag. Ringer Djursjukhuset, veterinären finns där, men är inte tillgänglig. Onsdag eftermiddag återkommer Djursjukhuset per telefon, receptet funnet men faxen fungerar inte. Åker till Djursjukhuset och hämtar receptet. Åker till apoteket för att finna att medicinen bara finns i förpackning om 16 st - vi behöver 80 st. Köper de 16 pillren, som ska räcka i fyra dagar. Medicinen finns dock både på apoteket i Vallentuna och i Upplands Väsby.

Torsdag. Första maj – stängt på apoteket.

Fredag. Apoteket i Vallentuna har sålt slut på medicinen. Apoteket i Upplands Väsby har sålt slut på medicinen. Ringer Apoteket Scheele i sta´n och beställer medicinen.

Lördag. Åker till stan, parkerar bilen i parkeringshus och får till sist fatt i en förpackning om 80 tabletter…

Efter över en vecka, mycket tid tillbringad på olika apotek och extrakostnader för småförpackningar, bilresor och parkeringsavgifter fick lilla Isa till slut sin medicin och mår nu mycket bättre!

Tillbaka till Textsidan

 

 

Besöksräknare

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2013-10-23