Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
Pudelns kärna: hjärta och hjärna


Leja - LP Tungels Akvileja
29 mars 1995 -- 4 februari 2011

Leja - mattes trognaste vapendragare - har lämnat vår flock. Hon föddes mitt i natten mellan den 28 och 29 mars, som den allra första valpen i vår allra första pudelkull, och jag viskade till henne när hon kom ut att hon skulle bli kvar hos oss. Det har jag aldrig ångrat.

Lejans viktigaste uppgift i livet var enligt henne själv att ta hand om matte; hon fanns alltid i mattes omedelbara närhet. Leja var en plikttrogen liten pudel, och hon var lika duktig på lydnadsplanen som på agilitybanan och som sökhund. Leja hittade alla figuranter vare sig de var gömda uppe i träd, inne i hus eller under granar och markerade med glada ståndsskall. Hon tyckte det var roligt att vara kurshund på valpkurserna och få visa valparna hur man ska göra - och hur man inte ska göra.

Hon var också en duktig utställningshund och blev så sent som vid 14,5 års ålder "Bästa Veteran" på kennelklubbens utställning på Öland.

Leja var även en exemplarisk mamma till sina tio fina valpar, i två kullar. Hon smög sig dessutom gärna in till de andras valpar och pysslade med dem om hon fick chansen.


"Bruks"

Agility

Sökträning

I Askersund

Med Elsies valpar

Julia och Leja

Sista bilden, 4/2

Vid nära 16 års ålder fick Lejan somna in hos veterinären. Hennes kropp var fortfarande frisk och stark, men synen, hörseln och "tänket" svek henne den sista tiden. Beslutet var ändå svårt och vi saknar vår lilla Leja mycket.

Mer om Leja finns att läsa här.

 

 

Besöksräknare

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-02-18