Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna


LP Isa Anisette, vår fina stamtik

6 juni 2007. Vår älskade första pudel och stamtik, "gammelmormor" LP Isa Anisette, finns inte längre i vår flock. Hon fick somna in i mattes knä med veterinärens hjälp den 5 juni 2007 i en ålder av 15 år, en månad och 10 dagar. Isa somnade lugnt in i mattes famn i en solstol ute i trädgården, medan hon tuggade på en köttbulle med hela sin flock omkring sig.

Isa var fortfarande i god vigör kroppsligt sett och hängde glatt med på våra långa skogspromenader, men hade under den senaste tiden blivit alltmer dement. Det var så sorgligt att se henne rastlöst vanka runt runt inomhus, stanna upp och stirra in i en vägg och undra var hon var - hon såg ju också dåligt under den senaste tiden. När de andra hundarna kom i närheten blev hon rädd och morrade och kunde till och med göra utfall mot dem. Vår genomsnälla Isa, pålitligheten och tryggheten själv, hon uppträdde precis som gamla dementa människor och det gjorde ont i oss att se henne lida så. Det är en stor sorg att mista Isa men det var dags att låta henne gå.

Isa var en glad, nyfiken och duktig liten pudel, som provade på många aktiviteter på brukshundklubben: lydnad, agility, sök, spår, uppletande - och hon var lika duktig vad hon än tog sig för. Hon var flockens nestor och höll en vänligt vakande tass över oss alla. Dessutom blev hon mamma till två fina valpkullar, där vi behöll både Akvileja och Balsamin. Så hon lever fortfarande kvar hos oss.

Vi kommer alltid att minnas Isa som den glada dansande lilla Isa som man kan se i toppen på vår webbplats.


Sista bilden av Isa

 

Besöksräknare

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2013-10-23