Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Att döma på "Gubbis"


Hugo


Tage

När jag fick erbjudandet att vara domare för pudel på Pudelklubbens inofficiella höstutställning i Gubbängen (för andra gången) kände jag mig både glad och hedrad. Att få se och känna igenom och ge sitt omdöme om så många pudlar i alla storlekar och åldrar är verkligen ett förtroendeuppdrag.

Jag tycker det var ovanligt många trevliga, vackra och välskötta hundar den här gången. Ett par stycken var något blyga i ringen men de flesta visade sig frimodigt och "pudligt" och nästan alla var välvårdade och snyggt iordninggjorda. Ett par storpudlar hade missprydande bruna fläckar på sina tänder - något som förmodligen inte besvärade hundarna men var trist att se på.

Några hundar stack naturligtvis ut lite extra i mina ögon. Jag var särskilt förtjust i BIS-valpen Hugo, en välproportionerlig brun femmånaders hanne med mycket attityd. Att det var både mattes och hunds debut på utställning kunde ingen se! Den svarta vuxna mellanpudelhannen, Tage, som blev BIS var också en ovanligt fin representant för pudeln - med mycket könsprägel, härlig kropp och temperament och goda rörelser.

Den vita välskötta och charmiga storpudelhannen som blev BIR storpudel var som en dröm i vit maräng där han flöt runt i ringen. Han var tre år gammal och jobbade till vardags som servicehund till sin matte, och varken han eller hans handler hade varit på utställning tidigare! En fantastisk hund med mycket personlighet (och klippt i snygg utställningsfrisyr dessutom) som jag gärna hade tagit med hem.

Det var dock inte helt lätt att välja vinnare, där var så många vackra hundar i alla storlekar. Och många busiga och söta valpar som studsade runt i ringen - det är roligt att se att valparna har kul.

Tack till alla utställare som kom och gjorde dagen så trevlig! Och ett särskilt tack till de proffsiga ringsekreterarna Ninni och Helena som höll så god ordning på både mig och utställarna. Jag kommer gärna igen!

Annika Tungel

 

Besöksräknare

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-02-18