Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

SUCH Tungels Evergreen Ebony - Ebba
4 maj 2000 – 2 oktober 2010

Vår älskade underbara lilla Ebba finns inte längre i vår flock. Hon insjuknade hastigt och lämnade oss, bara 10 år gammal. Sin sista dag tillbringade hon i svampskogen med husse och övriga flocken, glad och lekfull som alltid, men bara två timmar senare somnade hon in på ett operationsbord. Så oväntat och så chockartat.

 

Ebba var den vänligaste själ man kan tänka sig, alltid lika glad och vänlig mot alla. Aldrig kom en morrning över Ebbas läppar. Hon var också en klok och kärleksfull mamma som tog väl hand om både sina egna och andras valpar, alltid lika ömsint och noggrann. Empatisk, om nu en hund kan vara det, och en fridfull och trygg liten hund som inte krävde så mycket för egen del utan snällt väntade på sin tur. Ebba gjorde alltid sitt bästa, i utställningsringen likaväl som utanför, men var också specialist på att njuta i TV-soffan, oftast på rygg med magen i vädret. Ebba var trivsel hela hon.

 

Ebba var med på listan över årets vinstrikaste pudlar år 2002, efter bara sju utställningar. En verklig superpudel var hon.

 

Tack Ebba för allt du gett oss. Du fattas oss.

 

Annika och Ingemar

och övriga flocken: Leja, Bina, Elsie, Julia, Ladiva och Tessan

 

 

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2015-11-13