Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Bina - Tungels Balsamin
8/2 1997 - 30/8 2013

Bina har lämnat sin flock, mätt av år. Bina var en aktiv och smart hund med massor av kamp- och arbetslust, lika duktig på allt: lydnad, agility, sök - ja hon var till och med uttagen till räddningshundsutbildning. Hon var en föredömlig mamma som också gärna tog hand om andras valpkullar: Då placerade hon sig i valplådan - med eller mot mammans godkännande - och lät belåtet bebisarna smacka på hennes tomma tuttar. Hon var också en duktig extrafröken på mattes valpkurser.

Bina var en ovanligt påhittig hund som gärna lärde barn att cykla, red på Saras ponny, klättrade i träd och på stenar och hittade på nya lekar. Hon kunde också svara i telefon, och om det hade funnits ett världsmästerskap i pudelpussar hade hon säkert vunnit det. Hon var flockens lekledare, polis och ordningsman som in i det sista sprang i täten på promenaden och var först uppe i träd och på stenar, även om syn och hörsel sviktade en aning.

Tre fina valpkullar har Bina fått och hon blev mamma till flera champions och certvinnare. Hon ställdes ut två gånger i sitt liv, i juniorklass i Stockholm 1998 med ett förstapris och i avelsklass på Internationella Stockholmsutställningen 2005 där hon och hennes grupp av valpar vann första pris.

Sista sommaren hade Bina långa perioder av trötthet och när hon under semestern på Gotland fick akut ont i sin rygg fick hon somna in, i husbilen tillsammans med hela sin flock. Hon finns nu begravd på Smådjurens Begravningsplats utanför Visby. Bina blev mer än 16,5 år gammal.

Tack älskade Bina för alla fina år tillsammans, med så många roliga minnen.


Sista bilden
på Gotland 30/8 2013

Mer om Bina kan du läsa här.

 

Besöksräknare
 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2013-10-23