Tungels Pudlar

Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
 

Hänt i Hundgården 66

En strictly-dog-blog, november - december 2016


Första november - bara fyra pudlar kvar

Gott Nytt År 2017 - nytt blad!

30 december. Idag fyller "mina Bobbyhills-valpar" sju år! Grattis, vår egen lilla toypudeltik Lillan och de fyra dvärgpudelvalparna Love, Timo, Morris och Gloria - tänk att det är så länge sedan vi var och hämtade hem två valpkullar och deras mammor, vars uppfödare insjuknat akut.

26 december. Annandag jul, med sol och halv storm ute. Ingen snö. På månadens pudelpromenad igår kom inte mindre 24 pudlar (och en border collie) med sina hussar och mattar, trots att det var juldag. Solen sken, och det kändes mer som en aprildag än en juldag när vi satt i backen och fikade.

Och nu höglöper Julia. Hon flirtar vilt med alla de andra, dansar och trakasserar speciellt Allan - som blir jättearg på henne. Han vill inte alls para sin mormor.

24 december. God Jul!

13 december. Sötaste lilla baletthoppan Julia, känd från Kungliga Operan och från TV, fyller tolv år idag!

Vi gratulerar hennes bröder Jimmy och Caesar och firar Julia med lite extra gott i matskålen och en ny Ikea-råtta. På morgonen har vi tittat på vackert luciafirande från Varbergs fästning - men Lucia blir ju aldrig som förr, under alla år då vi klädde luciakronan med lingonris och hade egen Lucia hemma.

Förresten - tack till er som lämnar ett avtryck i vår gästbok! Det blir vi så glada för!

12 december. Vackraste vinterdagen hittills, med sol och snö på träden.

11 december. Tredje advent. Tung blöt snö vräker ner. Visst är det vackert. Men jobbigt att skotta. Kommer inte att drabbas av julstress i år, det har jag bestämt. Jul blir det i alla fall.

27 november. På november månads Pudelpromenad bjöds det på glögg och pepparkakor - det är ju första advent.  Den varma glöggen värmde gott i snöstormen, men riktiga pudlar och riktiga pudelägare bangar inte för lite äkta svensk vinterkyla!

22 november. Grattis Penny, Poppy, Peppar och Pim - nio år idag! Elsies sista valpkull som gett oss alla så mycket glädje, bland annat fyra fina Poppy-barn. Många novembervalpar har vi haft här i huset. En av fördelarna är ju att det inte ringer några valpspekulanter som säger att det passar så bra att få en valp på sommaren när barnen har sommarlov och föräldrarna semester, och "sedan, till hösten, ordnar det sig väl på något sätt". Ingen bra inställning när man skaffar hem en familjemedlem för de nästa femton åren...

17 november. Idag är det tio år sedan Elsies ljuvliga valpar i N-kullen föddes - grattis alla fyra: Nelly, Nemo, Nikko och Milou! Det var länge sen...

14 november. Pudlarna är sååå uttråkade. Matte och Husse ligger helt däckade i influensa och är helt värdelösa när det gäller promenader. Men det är ju i alla fall rätt mysigt att få rå om dem hela dagarna, att bara ligga i sängen och slappa (det är väldigt värmande med fyra pudlar på magen). Tur att vi bor i villa så pudlarna kan gå ut och kissa själva! Och tur att vi har bästa vännen Ann-Christin som kom och handlade mat och gick på kortis med pudlarna så de fick bajsa utanför tomten. Och tur att vi har gulliga Hussein som kom och skottade snö. Värre kunde det vara.

9 november. Från söndagens relativa höst, med promenad tillsammans med ett par av barnbarnen, till onsdagens snökaos - det gick undan; idag har det kommit nästan en halv meter snö. Vi skottar och skottar och småpudlarna simmar fram i snödrivorna. Tur att vi har fina overaller till dem, tack Barbro med http://dogdress.se!

Idag blir valparna i Tessans V-kull tre år och igår var det Elsies L-valpar som fyllde elva år. Det har varit härliga år med alla valpar som fötts här hemma och det känns onekligen lite vemodigt att veta att nu kommer det inga fler. Men jag roar mig med att läsa gamla valpdagböcker när det är någon födelsedag, och titta på gamla foton. Så mycket minnen...

 

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-12-11