Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Hänt i Hundgården 64

En strictly-dog-blog, juli - augusti 2016

September - nytt blad!

29 augusti. Redan. Är sommaren slut nu? Idag regnar det men det är bara välkommet efter en lång period med massor av sol och värme! Vi har haft en fantastisk augustimånad då vi har varit i paradiset - Ekön i Gryts skärgård, längst ut i havsbandet. Underbara kristallklara bad, solvarma släta klippor och ljuvliga promenadområdet i naturreservatet. Några dagar hade vi sällskap av Rhonda och Love med matte och husse och vi har verkligen haft trevligt tillsammans alla 11. Första morgonbadet i morgondimma redan före frukost, lata soliga dagar på klipporna, vackra vandringar och långa ljumma mörka kvällar, med en stor röd måne som speglar sig i havet.

Både vi och vovvarna stortrivs med det kravfria livet i husbil! Särskilt när vädret är som den här sommaren.

Så har vi varit på besök hos Danilo och hans "föräldrar" på Gåsö i Stockholms skärgård, tillsammans med Dante och hans "föräldrar" - en ljuvlig dag på vackra Gåsö. Brorsorna var överlyckliga att träffas och kunde inte få nog av att tugga och pussa på varandra! Tack för en härlig dag, Pia och Ulf!


Danilo

Dante
Och så har vi - förstås - haft månadens pudelpromenad, där inte mindre än 25 tvåbenta och lika många fyrbenta var med; däribland inte mindre än fem stycken av Tessans valpar. Det är så otroligt roligt att träffa dem och se hur fina de är och hur bra de har det! Tack till alla våra ovärderliga valpköpare och vänner! Några alldeles nya kompisar kom också med på månadens promenad: en liten söt vit toytik på nio månader som Allan blev väldigt kär i, och en bedårande liten grå tik.
Än finns det sommar kvar, september kan vara en underbar månad! Och du - jag blir väldans glad om du sätter ett tassavtryck i gästboken.

18 augusti. Kursen i jaktapportering, som Allan och jag har gått tillsammans, är avslutad. Jag kan väl inte påstå att Allan är någon fullfjädrad (hepp!) fågelapportör - han vägrade att ta de äckliga fågelliken i munnen - men han söker och apporterar glatt alla dummies. Inte heller är han något blivande OS-hopp i simning, men han har i alla fall visat att han klarar att plaska i land om han trillar i sjön från en brygga. Kursen har i alla fall uppfyllt ett av våra mål: att ha kul tillsammans! Han älskar att leta apporter i skog och mark, den lilla svansen går som en propeller när han söker och han ger inte upp innan han har hittat de där härliga tygmojorna. Och han har lärt sig att han kan umgås även med stora ickepudlar utan pudeldamernas sällskap och stöd!


Hämta en död duva???

Glöm det! Äckligt!

Ja! En dummie!
15 augusti. Utflykt till Svartsjö slott tillsammans med familjen Thorell. Kul med nya marker att utforska, och fikarast i parken bland alla ekarna!

9 augusti. En ovanligt varm och solig juli har övergått i en lite grå och blåsig augusti - skönt eftersom man inte måste vara ute hela tiden utan kan unna sig att vara inomhus och få lite nytta gjord! idag har vi således inte bara tvättat och städat (lite grann) utan även badat och klippt alla fem pudlarna. Ett styvt jobb, det är väldigt många tassar att raka och väldigt många klor att klippa. Fast fina blev de alla fem!

Det vackra sommarvädret medför också att min lilla blogg ligger för fäfot och inte uppdateras som den borde. Men det kanske kvittar, jag vet ju inte om den alls blir läst? Pudlarna tycker i alla fall att det kan kvitta, så här uttråkade är de när matte sitter vid datorn:

Roligare kan man ju ha det...

Allan simträning fortskrider, trots att det blev ett uppehåll i träningen eftersom han hade druckit så mycket insjövatten att han blev sjuk och fick läggas in på sjukhus på dropp ett dygn. Han var duktigt sjuk och ett tag var utgången osäker, men nu är han pigg igen och har faktiskt lyckats simma på djupt vatten lite grann. Även Tessan fick lov att åka in akut till Albano eftersom hon fick ett getingstick som blev infekterat. Men nu är de två ok igen.

Elsie som ju är över sexton år gammal har haft blod i urinen och väcker matte varje natt för att gå ut och kissa. Om matte inte vaknar är Elsie smart nog att gå ner i duschrummet på nedervåningen och kissa i duschen - tack Elsie för att du inte kissar på våra mattor! Hon står nu på antibiotika, har inte längre synligt blod i sin urin och dricker inte lika mycket längre. Hon är för övrigt pigg och glad och galopperar glatt med de andra på skogspromenaderna, men har lite problem med hala golv och trappor hon inte har gått i tidigare. Men hon hänger med än så länge...

Tessans söta dotter Diana har varit här för klippning, vi har varit ute i skärgården och hälsat på Vinna och vi har varit ute på Vätö och simtränat Allan hos sonen med familj.

 Bland mycket annat trevligt den här fina sommaren 2016!

31 juli. Söndag. Sommarvärmen håller i sig och skogen, ängarna och badplatserna vid Rösjön är fulla av semesterfirare, så månadens Pudelpromenad gick över berget och ner till den lilla grillstugan vid Rösjön. Många av våra promenörer är bortresta men ändå var det över dussinet fullt av pudlar, bland andra Diana och Dessie ur Tessans senaste valpkull. Två väldigt fina små pudelfröknar!


Dessie, fem månader

Mamma Tessan fick gå med för första gången i år för nu har ju hennes knä läkt så pass bra - men självklart fick hon ju nöja sig med att gå i koppel hela tiden. Fast hon var glad ändå, och valparna var rörande förtjusta över att få träffa sin mamma igen.

18 juli. En härligt varm julimånad är det och vi har hittills "firat semestern" (vi är ju pensionärer) hemomkring, med bad, promenader och vandringar i naturen och besök hos och av goda vänner. Varje morgon åker vi ner till vår egen vackra Rösjön och badar, och jobbet med att försöka få Allan att simma fortskrider. Än så länge utan framgång...

 
Badkrukor

Det är faktiskt inte alls så dumt att vara hemma under semestertid; det är sååå tyst och lugnt i Skarpäng och ganska folktomt vid badet och i skogarna - alla verkar resa ifrån sina fina villor och vackra tomter under juli månad. Så gjorde ju även vi under tidigare år! Men husbilen Sixten undrar nog om vi har tröttnat på honom?


I Hagby Ekopark

Rösjön

Mörtsjön

Käringsjön
Tessan forsätter att jobba på sin rehabilitering med vattentrask, massage och laserbehandling efter korsbandsoperationen. Det går framåt; redan har hon återfått en hel del muskler i benet och kanske-kanske kan hon få springa lös om några veckor. Det ser hon fram emot efter sex månader i koppel.

Elsies söta dotter Poppy (mamma till vår S-kull) har varit hos oss på fika och promenad, och passat på att få en ny sommaroutfit. Hon är verkligen en rar liten pudeltjej, och så väldigt lik sin mormor Bina!

1 juli. Redan är ljuvliga juni slut. Vemodigt, tiden går för fort. Men det är sommar! Och varmt, och Rösjön är lika ljummen, klar och vacker som alltid. Allan går kurs i jaktapportering och ska lära sig simma till i augusti, när kursen fortsätter. Är det tänkt. Han är verkligen inte någon kanalsimmare än men blir modigare för varje dag och snart kommer han nog att våga släppa greppet om botten... Dummyn är ju så oemotståndlig!

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-02-18