Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel och vit och svart toy pudel
Mottagare av Svenska Pudelklubbens Förtjänsttecken 2015
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Hänt i Hundgården 52

En strictly-dog-blog, juni-juli 2014

20 augusti - ny blogg.

17 juli. Nej nu tar jag semester från "bloggandet" ett tag.

13 juli. Jo nog fick vi sommarvärme allt! Så det räckte. Under tio dagar i Ånnaboda på Pudelklubbens jubileumsläger med uppåt 30 grader varje dag har vi tränat pudlarna i agility, lydnad, rallylydnad, heelwork to music och mycket annat, vi har vandrat i skogen och badat i sjöarna.


Lydnadsträning med tungelshundarna

Så har vi haft "barndop", Lillans valp har namnats i champagne och kallas numera "Allan". Äntligen har vi hittat ett namn som duger och som sitter som en smäck på den här lilla tuffa och självsäkra killen - och jag kan svära på att han gillar sitt namn: han viftar på svansen varje gång han hör det! Faddrar är Tussis husse och matte Robert och Yvonne och vittnen var de övriga tungelspudelägarna som var med på lägret: Ann-Christin och Lasse och Titti och Malena och deras hundar. Allan fick till och med doppresenter: en pipande gris och en fin grön fluga.

Det var 25:e året som lägret hållits, på samma plats och med i stort sett samma ledare, och i år fick alla 86 deltagarna (som hade med sig totalt 114 hundar) varsin tröja med nya lägerloggan på - snygg va? Fler lägerbilder finns här!


Jubileumsmiddag

5 juli. När kommer sommarvärmen? Fast det är klart, det är ju lite roligare att stå i "trimmet" och klippa pudlar när det inte är strålande sol ute. Nu är alla nybadade och nyfrissade. Och så behöver man ju inte längta ihjäl sig efter Stockholms skärgård.

30 juni. Tessans vackra dotter Vinna (passande namn, eller hur, för en blivande utställningsstjärna) har varit här idag och blivit fin inför nästa veckas pudelläger. Hon är verkligen både snygg och trevlig, en perfekt liten vovve! Det ska bli roligt att få visa henne i utställningsringen framöver. Vi hoppas förstås också på att få fina valpar efter henne en dag.

Lillvalpen - som idag heter "Pajas", igår hette han "Adam" - har provat Tessans gamla trasiga valpkorg, men snart var ordningen återställd igen. Tessan vill förstås inte dela med sig av det bästa hon har.


"Jag kan nog låna Tessans korg lite"


"Nä, den är faktiskt bara min"

29 juni. 12 glada pudlar med ägare kom med på månadens pudelpromenad i mulet väder och utan riktig sommarvärme. Sjön ligger spegelblank och vattnet är ljummet men inbjuder inte direkt till bad idag. Det var bara pudlarna som plaskade i strandkanten - och tio tävlingssimmare i våtdräkt som drog upp svallvågor på den blanka vattenytan.
22 juni. Efter en kylig men väldigt trevlig midsommar hos vänner i skärgården (tur att det finns hus och altaner med infravärme) är vi nu hemma igen och Lillprinsen har fått sitt unga livs första bad i badkaret - tidigare har han fått plats i diskhon - och en klippning. Han börjar se ut som en riktig pudel, visst är han väl söt?

E'ru inte färdig snart?
Husse passade på att filma lite också.

19 juni. Tessans höftledscertifikat kom idag: A/A. Så roligt! Och knäleder utan anmärkning, liksom ögon. Fin vovve! Glad midsommar alla, hoppas vädret bättrar sig.

14 juni. Kyligt, blåsigt men soligt - vart tog sommarvärmen vägen? Vi har varit och kontrollerat Tessans ögon, knäleder och höftleder och allt så bara fint ut. Jag trodde ju inte något annat, men det är bra att försäkra sig lite extra om man funderar på fler valpkullar efter henne. Och det gör vi ju, hon är ju en så alldeles ovanligt fin hund.

10 juni. Härlig ljummen sommarmorgon med morgondopp i Rösjön  - vovvarna tycker det är underbart att komma ut i skogen och ner till sjön tidigt på morgonen. Liksom jag! När jag väl har lyckats komma ur sängen.

Tessan har fått en kort sommarfrisyr som hon verkar vara väldigt nöjd med. "Skönt att karriären är över så man kan få vara som en hund" tänker hon kanske. Och visst är hon väl fin kortklippt också?

Och Lillvalpen har fått ett tjusigt rött halsband (Lillans gamla), så snart ska det bli koppelträning på riktigt. Han bryr sin inte alls om att han har det på sig - skönt, en del vovvar tycker att det kliar alldeles förfärligt.

9 juni. Tessan och jag går på viltspårskurs nu, det tycker hon är kul och vi behöver lite egentid tillsammans. Igår råkade spårläggaren lägga ut 500 m spår i stället för beställda 180, och i stället för två vinklar blev det lite vinklar och krokar både här och där. Och sedan avslutades det hela igenom näst intill ogenomträngliga hallonsnår. Men Tessan fixade biffen trots att hon blev väldigt trött och flåsig på slutet - det är ju värmebölja.

Lillvalpen och jag har varit på besök hos halvbrorsan på Resarö och de två jämngamla valparna hade jättekul ihop tills de "svimmade" i varsin hundkorg. Ja, han är fortfarande kvar hos oss trots att vi hade besök av världens trevligaste valpspekulanter härom dagen. Jag kan bara inte skiljas från honom.

Vad han ska kallas i vardagslag är fortfarande inte klart - namnet Tarzan som passade honom så bra går inte eftersom Tessan kommer som ett skott när man kallar på Tarzan. Nalle, Noa, Adam, Amon, Aron, Amor, Sam... vi behöver hjälp! För Amarone är ju lite otympligt att ropa.

3 juni. Långhelgen som gick var händelserik, först med lilla Vinnas livs första utställning. Hon tyckte det var väldigt roligt, uppförde sig perfekt och slutade som trea bästa tik. En väldigt bra debut, en blivande champion!


Vinna 6 månader

Sedan har vi varit i Siljansnäs på födelsedagskalas, valpens första resa i husbil. Han har fått massor av nya kompisar: två katter, en Jack Russel terrier och en collie, plus förstås en massa tvåbenta vänner. Och så har han fått se höns, hästar och kossor i massor. Allt är bara roligt och spännande och han har förstås gjort succé vart han har kommit, alla vill klappa och krama honom.

Bara Lillan och valpen fick följa med den här gången och vi tackar bästa vännerna Ann-Christin & Lasse och Yvonne & Robert som tagit hand om våra tre stora pudeldamer! Vi har haft så fina dagar på landet.

 

Besöksräknare

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2016-02-18