Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Hänt i Hundgården 43

En strictly-dog-blogg, januari 2013

Dags att börja på nytt blad, februari är här.

31 januari.  Grattis till Molly, dotter till Filippa och mamma till Rhonda, som fyller sju år idag!

Nu har jag tröttnat på att försöka få Tessans top knot (det långa håret på huvudet) att sitta uppe. Hon gnuggar bort alla gummisnoddar och resultatet blir ett tunt och slitet hår som inte gör någon människa glad. Så idag föll den för saxen, trots att hennes chanser att vinna på sommarens utställningar blir avsevärt mindre. Men hon blev ju rätt söt i alla fall.


Allting klär en skönhet!

I helfigur ser hon ut så här (det blev inte precis någon utställningsprecision i putsen, men ändå):

30 januari. Vilken fantastisk solnedgång det var idag! Men jag vill ha tillbaka snön och kylan. Nu är det för trist, med slask och halka.

I nästa vecka ska vi nog ultraljuda Lillan, jag är alldeles för nyfiken för att bara vänta och se.

27 januari. Pudelpromenad på Rösjöns is med många deltagare. Någon räknade till 37 pudlar men sedan kom den fyra till. Fast det är svårt att räkna, de står inte precis stilla... Det är månadens absoluta höjdpunkt för våra vovvar - tänk så härligt att få rusa och busa med massor av gamla och nya polare! Det är lyckan för en pudel. Och underbart roligt för alla oss tvåbenta också! Idag kom det flera nya vänner, både med och utan hund. Det är alltid lika roligt med nya promenörer, det tycker både pudlarna och vi andra.


Fikadags vid kolonin

Skönt att få "åka" ibland
när man är gravid
Fast nya pudelpolare måste förstås undersökas noga och invigas för att få veta vilka regler som gäller i flocken... lite tufft ibland. Alla håller noga reda på vilka som är nya och vilka som varit med förr. Otroligt.

21 januari. Solig härlig helg har det varit, på Rösjön har man plogat banan och vi har fått långa fina promenader i solen på isen tillsammans med Nick, som tillfälligt har flyttat in hos mormor och morfar.

18 januari. Nu har vi fått så där mycket snö igen, Ingemar skottar och skottar och drivorna tornar upp sig på tomten. Men nu skiner solen och det är minus 14 grader ute, så idag kommer det väl i alla fall inte mer snö.

Lillan ligger mest hela dagarna i "schäferkorgen" dit hon har släpat alla sina favoritmjukisdjur och bäddat lite extra mysigt åt dem med en fäll. Den älskade flodhästen fick vi lov att smuggla ut i soptunnan när hon inte såg det. Hon var så otroligt fixerad vid den och den började bli lite väl äcklig. Hon blir nog en fin liten mamma.

13 januari. Igår spelades den sista föreställningen av Nötknäpparen för säsongen, med Rhonda som Lille Prick. Det var härligt att få se föreställningen "framifrån" med fina Rhonda, precis lika duktig som Julia - vilka vovvar vi har!

Vilken fin vintersöndag det har varit idag! Vovvarna och jag tog årets första ispromenad på en öde Rösjö - vad gör alla människor när solen skiner, varför är de inte ute? Solen sken, även om den ju står lågt så här års; se på Tessans långa skugga! Klockan var prick tolv.
Sedan gick vi hem och hade julgransplundring. Inte en dag för tidigt enligt granen.
11 januari. Nu har Julia gjort sin sista föreställning som Lille Prick i Nötknäpparen, för femte julen i rad. Och jag är full av beundran för min lilla hund - en så klok, så lydig och så modig liten hund hon är! Och så trevlig mot alla som vill hälsa och klappa! Imorgon kväll ska vi gå och se Rhondas avskedsföreställning, hon har också verkligen skött sig med den äran på scenen.

9 januari. Spike och Lillan. Visst är de ett vackert par? Nu hoppas vi på vackra valpar omkring den 10:e mars!

5 januari. Julia har överträffat sig själv ikväll och gjort sitt livs bästa "Nötknäpparen". Rolig och full i sjutton "ägde" hon operascenen ikväll, lekjagade dansarna, gick på bakbenen, hoppade och snurrade och klättrade på stolar - det var verkligen en fröjd att se henne. Nu har vi bara en föreställning kvar för den här julen. Hoppas hon kommer att tycka det är lika roligt då!

Att Husse skjutsade och hämtade oss dit och dän underlättade också väldigt mycket för oss bägge - sååå skönt att slippa åka T-bana och trängas med allt folk i sta´n, och att få komma fort hem! Tack Husse!

Det är inte så lätt att få bra bilder från kulissen med en I-phone. Men ändå.

4 januari. Hur kan så mycket snö smälta undan så fort? Nu är det barmark ute igen!

Emma, 9 år, har rest hem till Dalarna efter en veckas jullov tillsammans med vovvarna,  Elsie har kommit hem från en veckas kollo hos Yvonne och Robert, Julia jobbar på med Nötknäpparen några kvällar i veckan och Julia, Tessan och Lillan har börjat löpa och turas om att uppvakta varann. Så här i hundgården är det ju ungefär som vanligt.

1 januari. Ett riktigt Gott Nytt År önskar vi alla! Jag hoppas 2013 blir ett bättre år än 2012, då hälsan kunde ha varit bättre.

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2013-10-23