Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Hänt i Hundgården 41

En strictly-dog-blogg, november 2012

Och nu är det ny månad - nytt blad!

28 november. Grått, regn, blåst och kallt. Men snart är det advent och på NK julskyltar man med "Petter och Lottas Jul" - sagan som är libretto till Nötknäpparen på Operan. I år ska inte Julia och jag vara med. Hon har "dansat" där i fyra säsongen och det får räcka, nu får Ann-Christin ta över med Rhonda och lille Love.

Men se baletten, det ska jag, två gånger till och med. Utan Nötknäpparen blir det ju ingen jul!

25 november. Vovvarna har varit på kollo och haft det jättekul i en vecka; Bina hos Christina - Elsie och Lillan hos Yvonne och Robert - Julia och Tessan hos Ann-Christin och Lasse. Tack allrakäraste vänner för att ni gjorde det möjligt för oss att få en ljuvlig vecka i sol, värme och salta bad på GC!

Till pudelpromenaden idag kom det ovanligt många, trots det gråmulna trista vädret. Men alla glada deltagare lyser verkligen upp novembermörkret! Det här är en av månadens roligaste promenader, det tycker nog alla som är med! Nästa gång vi ses allihopa är julen redan över.

24 november. Imorgon är det pudelpromenad igen!

15 november. Tjo, vad det var livat i holken på Lidingö igår - med åtta glada pudlar som rejsade runt  i Rhondas och Loves vardagsrum! 2 vita soffor och 32 leriga tassar... men sofforna är tvättbara sa Ann-Christin.

Vi vill förstås inte vara sämre, så idag har vi haft NIO pudlar hemma i köket, tillsammans med sina tvåbeningar: Christina, Yvonne, Robert, Ann-Christin och Lasse. Fast vi har ju inga vita soffor i köket.

13 november. På promenad med vovvarna möter vi Ung Dam med lekfull storpudeltik, som har ett kedjehalsband slängande om halsen. Jag ber henne - vänligt - att ta av tiken halsbandet om hon ska leka med mina hundar.

Ung Dam: Varför det? Jag: halsbandet är en olycksrisk när de leker. Ung Dam: Det bryr jag mig inte om. Jag (tror att hon inte förstår vad jag sagt): De kan fastna i halsbandet med en tass eller med tänderna när de leker och då blir det inte roligt. Ung Dam (uppnosigt): Ja det är ju så mycket som kan hända. Om hunden är lös kan den trampa i en grop och bryta benet. Jag: Jag har varit med om att två hundar lekte och den ena fastnade med käken i halsbandet på den andra. Det slutade med bitskador på bägge och på en husse, plus avlivning av den ena hunden som bröt käken. Ung Dam fortsätter argumentera tills jag (dumt nog) utbrister: Men lilla gumman nu räcker det. Varpå Ung Dam går i taket och jag därifrån.

Ni som läser det här och är rädda om era och andras hundar: ta alltid av era hundar halsbandet innan de får leka med andra hundar - om inte halsbandet är av ett slag som lätt går sönder!

Nu är alla fem vovvarna badade - igen - man har alltid något att göra om man har fem pudlar. Det är ju bra.


Bina


Elsie
8 november. Julia har varit hos Doktor Bosse, som konstaterade att hon har en ful halsinfektion. Det är därför hon har luktat så illa ur munnen de senaste dagarna. Så nu äter hon antibiotika och ska tillbaka i nästa vecka för sövning och en ordentlig titt ner i halsen.

JAG VILL HA EN HÄST!! Men det går ju inte. Tyvärr, för visst är han fin? Han är till salu, och den som köper honom kommer att få världens bästa hästkompis.


Världens finaste Sigge

7 november. Solig, blåsig och KALL men trevlig promenad tillsammans med Yvonne och Tussilago på "Hundöarna" på Drottningholm, där vovvarna (framför allt Tessan och Tussi!) kunde rejsa och skälla på alla andra hundar som var där.

Imorgon gratulerar vi L-sklingarna, Elsies & Elvis L-valpar, som fyller sju år - Linnea, Lobelia och Lotus. Och sänder en tanke till lille Lupin, som trillade nerför en trappa och bröt nacken när han var bara tre månader gammal.

6 november. Tessan badad och klippt. Bara två hundar kvar.


Julia

Tessan
5 november. Julias tur. Till slut blev det en terrier. Efter mycken vånda - raka öronen/inte raka öronen?
4 november. Flocken har fått en extralång promenad idag då vi har utforskat lite ny mark i rösjöterrängen. Här finns precis hur mycket skog som helst - inte konstigt att whippeten Noah har lyckats vara på rymmen där i snart två år (hittelönen är nu uppe i 50.000 kronor). Konstigare är det ju att han överlever, trots två kalla vintrar i frihet. Det skulle nog inte en pudel klara.

Men skogshundar är vovvarna ju i alla fall, de far fram som skållade råttor (usch vilken hemsk liknelse) i terrängen och gammelmormor Bina klättrar på allt som kan klättras på trots sin höga ålder.

Tessan och Lillan drog iväg på en alldeles för lång jakttur på egen hand. Som straff fick de bada bägge två när vi kom hem - och Lillans toviga öron har blivit slätrakade. Hjälp, vad har jag gjort? Fast lite söt är hon väl ändå?

3 november. Alla Helgons dag. Lite mulen och grå, men inte så kall. Barnen från Siljansnäs har varit här hela skollovsveckan, till vovvarnas stora glädje. Hur mycket kel som helst, långa promenader och en hel del lydnadsträning för Tessan, det tycker pudeldamerna är härligt.

Matte har varit borta några dagar, så Lillans långa öronhår har nu fått falla för saxen (tovorna gick inte att reda ut när matte kom hem igen), men Lillan är ju söt i alla frisyrer (foto kommer). Och Emma och jag har förstås varit i stallet och gosat med världens mysigaste Sigge!

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2013-10-23