Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

 

Hänt i Hundgården 40

En strictly-dog-blogg, oktober 2012

Dags att vända blad.

29 oktober. Lilla familjen från Siljansnäs har kommit för att fira höstlov hos mormor och morfar. På promenaden hittade flickorna en massa svamp till en god lunchomelett!

28 oktober.  Strålande solsken idag - det blev en härlig pudelpromenad med många både gamla och nya deltagare och en skön fikastund i solvärmen vid stranden! En liten pudelpojke kom på avvägar i skogen och då blev det lite oro i lägret, men han hittade snart tillbaka till sin matte så de kunde ansluta till gänget på hemvägen. Då blev han varmt välkomnad av hela flocken (det vill säga, alla gav sig på honom och skällde ut honom).

Pudelpromenaden är månadens höjdpunkt för våra vovvar! De blir helt tossiga när vi plockar fram ryggsäcken på morgonen. Även om vi går ungefär samma sväng många gånger varje vecka, så går ju absolut ingenting upp emot att träffa alla kompisar och busa omkring med sisådär 30 andra pudlar! Och vi tycker nog det är precis lika roligt, husse och jag. Vilka underbara vänner vi har fått genom vovvarna!

27 oktober. Jag är väldigt tacksam för att vovvarna väljer bra ställen när de behöver gå på toaletten på natten. I natt har Lillan kissat i tvättstugan och Tessan gjort "nummer två" i duschrummet (jodå, de var ute igår kväll). De kunde ju ha gått ner och använt kinamattan i vardagsrummet... Hur jag vet vem de skyldiga är? Det talar de om själva.

Yvonne och jag har varit nere på "galoppen" och tittat på när vår lilla Bonnie tömkördes. Det är så härligt att komma ner till stallet och njuta av den fina stämningen bland hästar och tvåbenta!

Solen skiner idag och det är minusgrader ute - jag hoppas att många kommer och går med oss på PP imorgon. Kom ihåg att det är slut på sommartiden!

25 oktober. Om två månader är julen, i alla fall julafton, över. Och på söndag är det pudelpromenad igen - ta på dig gummistövlarna, klä hunden i overall och kom och var med!

24 oktober. Jadå, jag fick ångra mig...

23 oktober. Yes! Idag regnar det inte! Så idag slopar vi overallerna, trots att vovvarna är nybadade. Får väl ångra mig beträffande Tessan, som alltid hittar de största lerpölarna.

20 oktober. Regn-regn-regn & rusk. Nu är det verkligen höst, och lerigare än så här kan det väl knappast bli i skogen? Men vovvarna tycker det är kul ute ändå och letar som vanligt upp varenda trädstam och varenda sten som de kan klättra upp på: "Titta på mig, visst är jag duktig?". Och Rösjön är ju lika vacker i alla årstider.

Men än blommar blåklockan. Ur led är tiden.

Nu har det hänt igen. En liten pudel som satt bunden utanför en affär har blivit stulen. Lämna ALDRIG en hund utan tillsyn!

18 oktober. Nä nu är jag sk-ttrött på regnväder. Barbro har varit snäll (igen) och gjort Elsie fin. Så skönt med goda vänner som verkligen ställer upp när man behöver hjälp.

17 oktober. Hästens öga. Man ser hans själ. Visst kan man väl bli religiös för mindre?


Foto: Sandra, Stall Malmborg

12 oktober. Vovvarna har haft härliga dagar: långpromenader med husse i skogen och resten av tiden i mattes säng, tillsammans med en febrig matte. Det tycker de är mysigt. Idag är dock matte på benen igen.

Imorgon är det åringsauktion på Täby Galopp. Kom dit du också och köp en andel för 1.500 kronor i den häst som Stall Malmborg ropar in, så kan vi ha kul på galoppen sedan! Det finns några andelar kvar.  Kolla här!

7 oktober. Lilla fina duktiga Tessan - hon vann certifikatet igår på Pudelspecialen i Sandviken för domare Nils-Arne Törnlöv. Vi hade verkligen inte väntat oss att vinna över så många fina pudlar, ringrostiga som vi är bägge två, och Tessan som inte är i full päls. Men fin är hon ändå och hon tycker det är jättekul att springa runt tillsammans med alla andra och visa upp sig i ringen.

Nu har Tessan varit på totalt fem utställningar i sitt tvååriga liv och vunnit två cert och ett reservcert - vilken duktig och vacker liten pudel vi har!

3 oktober. Tessan har klurat ut hur man skapar den ultimata liggplatsen: man tar sin trasiga älsklingskorg (som ju numera består av bara en sönderbiten ring) och placerar den ovanpå en mjuk fäll i en Biabädd - violá! Så bekvämt det blev!

Julia har som vanligt sin alldeles egna stil i finsoffan. Pudlar kan konsten att ha det skönt.

2 oktober. Höst. Elsie har drabbats av en trattdepression efter att ha haft tratt på huvudet i tio dagar och eftersom hon har lyckats slicka på såret på ryggen så får hon fortsätta med det ett tag till. Men sedan hon fått låna Rhondas fina krage är hon mycket gladare - se bara på svansen!

 

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2013-10-23