Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Hänt i Hundgården 26

En strictly-dog-blogg, juni 2011

2 juli. Ojdå, redan juli månad. Om du vill veta vad vi haft för oss på sistone kan du klicka här! God juli!

27 juni. Morgonbad i Rösjön - 21 grader i vattnet! Mötte en söt liten snok i vattnet, så målmedveten att den inte ens lade märke till mig när den simmade förbi.

Nu har fästingarna vaknat igen, efter att ha gått i ide under några veckor, och jag plockar flera varje dag. Bina, Elsie och Julia har fått apotekets giftiga fästinghalsband om halsen, men på Tessan och Lillan som måste badas minst en gång i veckan fungerar ingen profylax. Usch, otäcka odjur - fästingarna alltså.

26 juni. Midsommaren är över - en solig och varm midsommar efter alla dagar med regn och rusk. Tack, vädergudarna! Vi har haft släkten här och har kunnat vara utomhus hela helgen, ända till långt in på nätterna. Och vovvarna har haft många knän att välja mellan, det tycker de har varit härligt.

Tessan har varit med på sitt livs första midsommardans och tittade fascinerat på alla som hoppade groda runt stången. När det kom till "raketen" tittade hon forskande på mig för att se om hon behövde bli rädd.

Även idag sken solen, på vår pudelpromenad över berget ner till vindskyddet vid Rösjöns norra ände. Men några bad blev det inte idag, vi hade alldeles för mycket att prata om för att ha tid med det - det är verkligen ett härligt gäng som kommer på våra promenader. Den yngsta igår var 10 månader och den äldste 91 (!) år. Tack alla kära vänner för ännu en rolig promenad!

Nu ska vi gå och sova, Tessan har redan gått och lagt sig.

22 juni. Stureplan igår klockan 22.35.

Idag var borrmaskinen nere på våra ängar och provborrade inför markelkabeldragningen. Det är klart att vi måste ha el i storstockholm, men visst kan man vara lite orolig inför arbetena och hoppas att de inte kommer att förstöra för mycket i våra vackra "lunga", Rösjökilen.

Men hallå! Har ni redan slagit ängarna - kunde ni inte ha väntat till nästa vecka? Var ska vi nu plocka midsommarblommorna?

21 juni. Idag är det Sommarsolståndet, men så mycket sommarsol har det inte varit och just nu åskar och regnar det. Men sån´t behövs ju också. Lite vemodigt är det ju att tänka på att det vänder nu, blir mörkare för varje dag.

Idag gick vi över berget genom skogen ner till vindskyddet vid sjön. Där är så fridfullt, bara fågelsången hörs och man möter aldrig en enda människa på vägen. Det är härligt för hundarna att få springa helt fritt, utan att möta arga joggare. På stigen tillbaka mötte vi en bergborrmaskin, på väg på sina larvfötter för att ta borrprover inför markelkabeln som ska gå genom vår skog. Hoppas bara att det inte blir för mycket åverkan i naturen. Här är några bilder från dagens promenad i den vackra Rösjöterrängen.

Till gårdagskvällens utställningsträning på Gärdet för Gerhard O´Shea kom 29 hundar till nybörjargruppen och 20 till fortsättningsgruppen. Lite för många, men jättebra ändå! Gerhard är populär.

17 juni. Så har vi haft skolavslutning på Ryttarstadion. Nu åker pållarna på en välförtjänt semester. Kommer att sakna min fina lektionshäst Picasso, en riktig pärla, välutbildad, kramgo och jättesnäll att rida.

Och så har Julias kullbror Tungels Jonathan - som kallas Caesar - varit hos oss. Han är nog världens goaste lilla pudelpojke, och visst är han väl väldans lik sin syster?

Tessan den tokan envisas med att helst ligga i sin sönderbitna traskorg. Visst ser det obekvämt ut? Fast det tycker inte hon. Julia ligger helst, inbäddad i flera mjuka kuddar, i den sköna pudelsoffan i bakgrunden. Soffan vann Julias mamma Ebba när hon blev BIS2 i Sundsvall för många år sedan, visst var det ett fint pris! Jag undrar ofta vem som har gjort den.

14 juni. Läser med glädje SKK:s uppfattning i kastreringsfrågan i en bilaga till Svenska Kennelklubbens tidning "Hundsport" . SKK tycker som jag. En sökning på SKK:s hemsida på ordet "kastrering" ger mer information, t ex detta.

13 juni. Annandag pingst, som inte längre är en "röd dag". Synd tycker jag, det känns som om pingsten förlorat lite i betydelse nu.

Vi är hemma igen efter några härliga dagar i skärgården, med ljuvlig värme och kalla bad i goda vänners sällskap.


Lillan åker färja

Pudeldamerna har lekt i vattnet och badat, och både Tessan och Julia visade sig vara riktigt duktiga på att simma. Nu är de helt krulliga i pälsen bägge två, så imorgon har matte att göra.

Tessan som aldrig har varit på ön förut var helt fascinerad av allt nytt: alla konstiga båtar, måsar och gäss, harpaltar och skrakungar, och hade fullt upp att kolla in allting. Nu är hon helt slut av alla nya intryck.

Lite extra svettiga i sommarvärmen blev vi när vi upptäckte att Elsie hade krupit in i grävlinggrytet nere vid stranden. Bara svanstippen syntes där inne i hålet. Men som tur var så backade Elsie ut när jag stack in handen och drog i tippen. Tur det - en arg grävlingmorsa vill man nog inte råka ut för, inte ens om man är en så tuff jaktpudel som Elsie!


Elsie spanar i i grytet

10 juni. Värmebölja. 27 grader ute, 20 grader i Rösjön. I skogen är det hyfsat svalt, men hemma ligger hundarna helst och vilar i skuggan.

Igår kväll hade vi avslutning i valpkursen och det var väldigt roligt att se alla duktiga små pudlar som har utvecklats så mycket på de här sju veckorna som gått sedan vi först träffades. "Synd att sluta nu när det börjar gå så bra" som en av deltagarna sa. Och visst är det tråkigt att skiljas från alla trevliga deltagare och härliga pudlar, där var verkligen inte en enda liten hund som jag skulle tacka nej till.

Av 18 besökare i gästboken är det bara 1 (en) som skriver. Synd. Det är ju så kul att få en hälsning från vännerna i The Real World.

7 juni.  Hemma igen efter en långhelg i Siljansnäs tillsammans med Hélène, Anders och barnen. Sköna dagar med mycket sol, bad i Siljan och promenader i de fantastiska omgivningarna.

Men först var vi och hejade på "våra" hundar på Pudelklubbens utställning i Gubbängen på Kristi Himmelfärdsdag. Scilla studsade runt lite för mycket i ringen men fick ändå betyget "Very Good" med fin kritik, Gloria blev andra bästa tik (bra jobbat Jeanette!) slagen av Madeleine Bergendahls vackra tik och Love blev tredje bästa hanne i den inofficiella delen - snygg debut Ann-Christine!

 

 
Och så några foton till från vår pudelträff i Jägarhyddan den 22:a maj!

Tipspromenad

Rallylydnad

Agility

Bedömning

Kvällsdopp i Rösjön tillsammans med näst äldsta barnbarnet Nick som är här några dagar för att söka nytt pass på amerikanska ambassaden. Han åker till Californien och Hawaii fyra veckor i juli för att hälsa på sin pappa. Stackars Nick... Hawaii - vad är väl det?

 

Besöksräknare

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2013-10-23