Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Hänt i Hundgården 22

En strictly-dog-blogg, februari 2011

Här kommer du till nästa bloggsida!

1 mars. Idag är det ett år sedan Marianne Jading gick bort och vi åkte och hämtade två tikar och deras valpar. Vi tänker lite extra på Börje idag.

28 februari. Hittade några foton från Lejas sista utställning, på Öland i september 2009. Nästan 15 år gammal blev hon Bästa Veteran på en stor officiell SKK-utställning. Vilken kämpe hon var, hon ställde verkligen alltid upp.

Usch alla mina hundar är - precis som jag själv - alldeles för feta. Alla utom Lillan, som är lite petig med maten. Det ska bort mellan ett och två kilo vardera på de tre äldsta. Så nu blir det inga fettbildande Frolic som godis, och mindre mat över huvud taget. Hundarna på Sri Lanka (klicka på länken!) var mycket mer vältränade.

27 februari. Trots gråväder och blåst kom många både gamla och nya vänner till dagens pudelpromenad på Rösjön. Närmare 40 pudlar i alla storlekar och färger var de - så kul att så många tycker det är roligt att vara med trots ruskvädret! Extra kul var det att tre av "våra" Bobbyhillsvalpar kom och kunde leka med varann: Bobbyhills Hope and Glory, Bobbyhills Please Me och Bobbyhills Find Love. Här är de tre med sina mattar.

Poppys familj ska iväg på Spa, så Poppy är hos oss idag och imorgon. Hon har också fått en spabehandling, men jag vet inte om hon tyckte det var så kul medan det pågick. Fast nu är hon glad för att hon är fin. Eller för att det är över.

26 februari.  Våren är nästan här, solen värmer, ljuset är tillbaka och fåglarna sjunger. Idag blev det en härlig promenad med vår glada flock på Rösjöns is, bort till kolonin. Isen är över en halvmeter tjock, banan är nyplogad och det kommer att bli alldeles förträffligt att gå där på morgondagens pudelpromenad, även med barnvagn. Men Lillan får stanna hemma, hon friar till alla hon möter.

24 februari. Lillan höglöper. Och Julia har blivit så inspirerad av henne att hon är på gång att börja, hon också, hon pussar, kramar och rider på Lillan så fort hon kommer åt. Det gillar inte Lillan så hon kryper in under kökssoffan och gömmer sig. Fast så fort Julia ger upp går Lillan och kommenderar Tessan på rygg, så hon själv kan ta sig en ridtur på Tessan.

Men rätt som det var såg Julia sin chans att vara med på ett hörn. Stackars Tessan.

Elsie och Bina tycker att Lillan och Julia är jättejobbiga och Ingemar och jag håller med - porrklubb i köket blir rätt tröttsamt i längden.

När jag var på sta´n idag fick jag syn på en ovanligt vacker mellanpudel på Kungsgatan. Det visade sig vid närmare påseende vara Elsies son Peppar som var på promenad med sin matte. Vilken snygging han är!

22 februari. Vi är tillbaka hemma efter två härliga solveckor på Sri Lanka och flocken är samlad igen, till allas glädje. Jag har verkligen längtat efter mina vovvar! Men vi fick många nya hundkompisar bland alla rara vildhundar som jag ju inte kunde låta bli att prata med. Här är en av dem, den glada och mjuka lilla Macy (som vi kallade henne). Ibland hade hon sin dotter med sig. Jag brukade ge Macy en och annan korv, men när jag bjöd henne på bröd slickade hon bara på bullen, log vänligt och sa: "tack men sånt äter jag inte". Kräsnare än en pudel!

6 februari. Tack alla vänner för all medkänsla och alla vänliga ord per mail, i gästboken och i Facebook. Det värmer. Att man kan sörja en liten hund så väldigt vet nog bara den som själv har mist en kär hundvän.

I övermorgon fyller Bina Balsamin och hennes syster Belladonna 14 år. Vi gratulerar dem båda i förskott och hoppas de får vara med oss i många år till. Och H-kullens valpar blir sju år den 10 februari. Grattis till er också!

Nu åker Ingemar och jag på semester. Elsie har åkt till Yvonne, Robert och Tussi och Julia är hos Ann-Christin och Lasse med Rhonda och Love. De andra tre, Bina, Tessan och Lillan, stannar här hemma tillsammans med Sara och Vivi, som kommer att bo i huset.

Oj vad jag kommer att längta efter mina vovvar.

4 februari. Leja har fått somna in hos veterinären idag. Det var ett tungt beslut men det var dags nu. Vi hoppas och tror att Leja också tyckte det även om hon hade en ovanligt bra dag idag. Vi saknar henne oerhört. Här finns en liten minnestext med ett par foton av Lejan.

3 februari. I morse satt jag och tittade genom fönstret på Leja och Tessan, som var ute och strosade på tomten. Tessan har åtagit sig att ta hand om sin gammelfarmor och det var verkligen rörande att se dem: Tessan cirklade hela tiden runt Leja, pussade henne, puttade på henne när hon gick åt fel håll och ömsom lockade ömsom knuffade på henne när Lejan inte såg vart hon skulle gå. Jag fick tårar inte bara i ögonen, det svämmade över när jag såg Tessans ömma omsorger om sin gammelfarmor.

Tessan håller på att byta tänder och jag ringde till Djursjukhuset idag: "Hej, jag behöver komma med en valp som har några mjölktänder som måste dras ut" - "Jaha då får du komma hit och visa upp hunden först" - "Varför det, jag vet verkligen att tänderna måste bort, hunden är snart sex månader och har dubbla huggtänder. Jag har fött upp hundar sedan 60-talet och vet att tänderna måste bort nu" - "Du måste ändå komma hit och visa upp hunden först"

Så jag åkte dit, lyfte upp hunden på bordet, veterinären tittade på Tessans tänder och sa "Javisst måste de här tänderna tas bort, hon är ju snart sex månader". Sexhundra kronor kostade det och tre minuter tog det. Det var väl väldans lättförtjänta pengar för djursjukhuset och en rätt onödig utgift för mig kan jag tycka. Imorgon ska Tessan in för tandutdragning.

2 februari. Talgoxen sjunger i äppelträdet, det är ljusa morgnar, snön smälter, Rösjöns is är täckt med vatten och på stigarna i skogen är det halkigt värre - är det redan vår?

Leja har varit hos veterinären idag. Hon har en ögoninflammation som inte vill ge med sig, och eftersom det både kliar och svider i ögat har hon rivit ett hål på hornhinnan. Hon är inte så glad idag.

Försäkringsbolaget Agria har skickat sitt årliga kärleksbrev. Nu kostar försäkringen över tolvtusen kronor. Man kan ju undra om det är värt det, hundarna är ju rätt friska av sig? Kanske bättre att spara undan en slant på egen hand och hoppas på det bästa?

 

 

Besöksräknare

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2013-10-23