Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Hänt i Hundgården 30

En strictly-dog-blogg, november 2011

1 december. Dags att vända blad!

30 november. Så var Julias första KOR (kostym-orkester-repetition) med publik avklarad. Julia skötte sin del bra (så länge hon slipper gå i koppel på scenen tycker hon det är kul) men för övrigt haltade det både här och där. Men det kanske ska vara så för att allt ska bli perfekt till premiären? Idag är det Rhondas tur att ha KOR med sitt lag. Vi håller tummarna.

Elisabet med storpudeln Amanda mailade: "Vill bara informera om att jag åker på semester och fått hundvakt under tiden. Utav en från pudelpensionatets sida så vill bara tacka för att den finns."  Tack Elisabet, det är härligt att få feed back! 

27 november. Trots regn och kuling kom så många som 17 tvåbenta, 19 pudlar, en schnauzer och en vinthund till dagens promenad. Pudlar och pudelfolk är riktiga vikingar! Och när man väl kommer ut i skogen är det ändå skönt, bara det inte regnar för mycket. Idag var det flera nya kompisar med, bland andra lille Alex som är en av Ilex valpar. Han kommer ända ifrån norraste Lappland, fast han bor ju inte där nu längre.

Konstig november vi har i år - jämför bilderna nedan!


Novemberpromenad 2010

Novemberpromenad 2011
Efter promenaden har Lillan, Tessan och Bina fått var sitt bad. Det är så trevligt med rena väldoftande hundar!

25 november. Veckan har varit intensiv med, bland mycket annat, tre repetitioner av Nötknäpparen. Eftersom flera av dansarna är skadade och sjukskrivna - man får mycket skador i det där tuffa jobbet - så är det många nya dansare i årets föreställning (det är tre olika uppsättningar dansare i ledande roller) och repetitionsarbetet har känts ovanligt stressigt med många omtagningar. Jag beundrar verkligen alla som sliter så hårt, inte minst Jane som sitter och spelar piano mer än tre timmar i sträck, och kan hela Nötknäpparen utantill!

I år blir det inget vanligt genrep utan i stället två kostym-orkester-repetitioner med publik. Julia har sin på tisdag och Rhonda på onsdag i nästa vecka, sedan är det premiär på fredag.

Julia gillar inte att bli sliten i koppel över scenen så jag har köpt det bredaste mjukaste halsband jag kunde hitta. Det är ju inte alla dansare som är så bra på att hantera ett hundkoppel och det har hänt att hon har dragits omkull och släpats över golvet på rygg.  Hoppas det nya halsbandet fungerar bättre än det eleganta smala  läderhalsbandet hon haft.

Rhonda är verkligen superduktig och kom ihåg precis allt sedan förra året. Hon är en väldigt cool cat, totalt orädd och mycket social med alla okända människor.


Rhonda i köksscenen

Rhonda på julfesten

Support av matte i kulissen
På söndag är det inte bara första advent, utan också pudelpromenad! Ta med lussebullarna och kom med!

21 november. Idag är jag extra glad!

1. Love har varit och röntgat sina höftleder eftersom han efter benbrottet vid tre månaders ålder var lite sned i höften. Idag är hans höfter perfekta! Hurra!

2. Ann-Christin och jag har världens finaste pudelflickor. På repetitionen av Nötknäpparen i Målarsalen på Operan idag var bägge hundarna glada och frimodiga, orädda och smarta - två perfekta "Lille Prick"! Vi är så stolta över dem. När Julia fick träffa årets nye Råttkung sa det "klick" direkt, hon blev jätteförtjust i honom och tittade knappt åt mig. Härligt! Och Rhonda knöt an till sin Petter direkt, hoppade högt upp i luften när han bad henne om det. Det här blir en kul operasäsong!


Julia och Råttkungen

Rhonda med Petter och Lotta
20 november. Klippkurs för Kristina Sahlström med sex deltagare. En lärorik och trivsam dag - man lär sig alltid något nytt, även om man har klippt pudlar i många år! Idag har jag lärt mig att Tessan har så bra bröstkorg att hon ska klippas väldigt kort på bringan. Och att hon inte ska ha så mycket päls uppe på ryggen. Bland mycket annat. Tyvärr har hon kliat av sig en stor del av sitt huvudhår (hon kliade sig härom natten och på morgonen upptäckte jag att hon fått en svampinfektion i öronen).
Imorgon börjar vi repetera på Operan så nu ska jag sätta Julia i badet.

16 november. Lillan har blivit av med det mesta av sin långa utställningspäls, jag menar, varför ska hon behöva ha så mycket päls när vi ändå inte planerar någon utställning förrän till våren? Och jag tycker nog att hon blev jättesöt, mycket finare så här faktiskt. Eller hur?

På söndag har vi kurs i utställningsklippning för uppfödaren, domaren och pudelfrisören Kristina Sahlström, ett verkligt proffs. På grund av återbud finns det en plats ledig - passa på, ring mig och anmäl!

Det är också en extra pudelpromenad i Ulriksdals slottspark på söndag. Här finns information om den!

Och du - om du tycker det är trevligt att hälsa på oss här på webbplatsen emellanåt så kanske du kunde skriva en liten rad i vår gästbok någon gång? Då skulle vi bli så glada!

14 november. Roslagssektionens massagekurs för Studiefrämjandets Christl Johansson lockade bara fem deltagare, men vilken bra och trevlig kurs det blev! Tack Christl, för att vi fått lära oss hur vi kan ge våra vovvar en mysig och avkopplande massagestund! Det var fantastiskt att uppleva den rofyllda atmosfär som rådde i lokalen, med fem små pudlar som bara låg och njöt.


Tussi

Elvis

Fido

Pella

Bina
Plus tre busiga små mopspojkar (Christls).


Sebastian

10 november. Jag är arg. På Julia och på Lillan. Idag drog de iväg på ett spår i skogen och trots att jag såg det hända och ropade på dem rusade de iväg som om de var döva bägge två. Julia kom tillbaka efter tjugo (!) minuter - och Lillan efter trettiotvå. Det har aldrig hänt förr och gissa om jag var både arg och orolig! Man hinner tänka mycket när en hund är på rymmen så länge.

När Julia kom tillbaka fick hon en uppsträckning (hundarna själva klår ju upp en flockmedlem som varit på rymmen, så det kan ju inte vara helt fel - även om jag är tveksam till om det hjälper). "Ja jag vet att du är arg, men det var så himla kul så det är värt lite obehag nu" sa Julia. När Lillan sent omsider kom tillbaka, med tungan hängande som en slips, var jag bara så glad att se henne så hon fick en stor kram. Livet är inte rättvist.

Nu blir det koppel-på i skogen för de här muntra damerna, en lång tid framöver.

Så har man då badat och klippt sig igenom hela flocken igen - det är mycket tid jag tillbringar i klipprummet. Nu är Julia nerklippt, för första gången på många år, och hon blev riktigt söt. På Operascenen ska det ju inte vara några tjusiga utställningsfrisyrer; Lille Prick är ju kortklippt.

Man kan verkligen inte tro att Julia snart ska fylla sju år - i den här korta frisyren ser hon ut som den unghund hon inte längre är (men emellanåt uppför sig som). Fotot nedan är taget efter jakten idag (det syns på hennes blöta ben).

Och så har Rosie Mossberg varit här och hämtat sin vinst, den stiliga gula klotången (ni minns väl tävligen den 17 oktober?).

9 november. Igår kväll körde Barbro och jag ännu en kurs i vardagsklippning, för 8 små pudlar i olika åldrar och färger. Jag tror att alla var nöjda när de gick hem, en hel timme senare än beräknat...

På söndag har vi kurs i hundmassage för Christl Johansson på Studiefrämjandet i Åkersberga. Där finns plats kvar, för den som vill lära sig att ge sin hund en skön massagestund emellanåt! Vi i styrelsen kommer att gå.

Nästa söndag planeras en extra pudelpromenad, vid Ulriksdals slott med efterföljande fika på hundcaféet där. Mer information hittar du här!


Torkad svamp från Dalarna!

8 november. Sol hela dagen - och i trädgården blommar fortfarande rosor, tusenskönor, kärleksört, blåklockor, ölandstok och mycket mer. Nere vid Rösjön håller man på att restaurera stranden efter sensommarens störtregn, som slog sönder stora dela av badplatsen. Det kommer ju en ny badsommar!

7 november. En söt liten lurvtuss kom hit på eftermiddagen, och när hon åkte hem igen hade hon blivit bara hälften så stor. Och dubbelt så söt.
Lillan har också fått ett bad och lite putsning, en liten vit är ju allra sötast när den är vit!


Lillan - Bobbyhills Viva la Diva

Imorgon sjunger vi för L-kullen som fyller sex år: Lobelia, Linnea och Lotus. Och för lille Lupin i hans himmel. Han ramlade utför en trappa i sitt nya hem och dog, bara tre månader och en dag gammal.

4 november. Rosorna blommar fortfarande i rabatten och i rönnen lyser röda bärklasar uppkäftigt mot himlen. Hys hopp - det finns ljus i mörkret! Glad Allhelgona-helg!

2 november. Helene och barnen har varit här i några dagar och alla vovvarna har passat på att gosa ordentligt med barnen. Ute i skogen har det klättrats i träd och på stenar, och det har plockats massor av svamp. Nu har allihop åkt hem till Dalarna igen, och lugnet lägrar sig åter i hundgården.
1 november. November är inte alltid så grå som sitt rykte! Det finns faktiskt soliga och sköna dagar även den här månaden. På promenaden idag upptäckte vi dessvärre att man har plöjt upp hela den stora ängen nere vid Rösjön, så nu kan man inte gå och rasta hundar där på ett bra tag. Det är många hundar som kommer att sakna att få sträcka ut där och busa med kompisarna!

Julia och Tessan har bott hos kusinerna Rhonda och Love på Lidingön under vår semester. De har nog inte saknat oss ett enda dyft. Och självklart fick Tessan med sig sin favoritkorg dit.


Tessan, Rhonda, Julia, Love


Här känner man sig hemma borta!

Tessan var slarvig och glömde tyvärr sin korg hos Ann-Christin och Lasse på Lidingö. Hon försöker lösa problemet så gott hon kan men den här korgen har botten, så den är inte alls lika ljuvligt skön. I brist på bröd får man ju äta limpa. Fast riktigt samma sak blir det ju inte...

Fast på eftermiddagen idag kom snälla Ann-Christin hit med korgen - ett kärt återseende med både extramatte och korg, Tessan gick direkt och la sig, först i Ann-Christins knä, sedan i korgen. "Voff voff! Tack snälla Ann-Christin!"

Till bloggen från oktober månad

 

Besöksräknare

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2013-10-23