Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Hänt i Hundgården 29

En strictly-dog-blogg, oktober 2011

1 november. Dags för nytt blad!

31 oktober. Sista oktoberveckan har det inte hänt ett smack i vår hundgård - eftersom den har varit tom. Pudeldamerna har blivit bortskämda av sina respektive extrafamiljer och Ingemar och jag har blivit bortskämda ombord på Royal Caribbeans lyxkryssare Navigator of the Sea, på kryss Rom-Palermo-Kusadasi-Chania-Rom. Ett liv i sus & dus, lyx & överflöd, sol & värme!

Här hemma har träden rodnat medan vi varit borta och gräsmattan har fått ett extratäcke av gula löv och nedfallna äpplen. Imorgon är det dags att vända blad, till november!

22 oktober. Linda Penttilä från SPK Mellansvenska har hållit kortkurs idag i "Cirkuskonster och partytricks" för åtta glada pudelägare i Roslagssektionen, däribland undertecknad. Tack Linda, för en supertrevlig och rolig kurs, som gav oss alla en massa nya idéer om hur man kan ha kul med sin pudel!

SPK Täby/Roslagens styrelse har nu spikat Roslagssektionens kursprogram inför våren - se efter på hemsidan vad som kan passa för dig och din pudel! Kom ihåg: hundar är som datorer, tomma och trista om man inte fyller dem med något!

Här är nu väldigt tomt i huset sedan alla våra pudlar har åkt till sina respektive "kollos". Tack Christina, tack Yvonne & Robert, tack Ann-Christin & Lasse för att ni tar hand om våra vovvar när vi åker på semester! Utan er skulle vi inte kunna resa, men nu åker vi lugnt eftersom vi vet att hundarna har det minst lika bra hos er som hos oss. Vad skulle man göra utan goda vänner? Här hemma kommer under vår frånvaro ett par hustomtar att husera.

En fin höstpromenad fick vi igår i sol och kyla. I sjön simmade ett svanpar, det har jag nog aldrig sett där förut. Hoppas de stannar.

I Arvidsjaur har nya små underverk kommit till världen: fyra fina valpar efter SE UCH LP 1 Tungels Ilex och Nidorinas Beautifly (dotter till SE UCH Tungels Hibiscus). Bägge hannarna är sålda men en av tikarna är fortfarande inte tingad - passa på om du söker efter en riktigt fin liten pudel!

Se mer av valparna på Annies sida:

 http://www.123minsida.se/Nidorinaz/28290448

18 oktober. Ösregn hela dagen så det blev ingen promenad alls för vovvarna idag. Istället åkte Elsie upp på klippbordet. Först att gissa rätt på "ägget" igår var Rosie Mossberg. Grattis Rosie, den exklusiva klipptången väntar här på dig!


En hink med klipphår
från sju pudlar i olika färger

17 oktober. Gissa vad det här är? Första rätta lösningen belönas med en klotång. Men man får komma hit och hämta den själv  ;)


???

Någon undrade om det inte är väldigt svårt att gå ut och gå med fem hundar samtidigt? Kolla här!!!

16 oktober. Tessan och jag har varit  på ute på Skavlöten med allmänlydnadskursen nästan hela dagen. Hon har blivit mycket tryggare i sällskap med alla de andra hundarna av olika raser och är inte lika "skällig" som i början av kursen - men någon naturbegåvning när det gäller personspår är hon nog inte. "Jaha, matte, här har du visst gått. Och?"

15 oktober. Idag gratulerar vi Lejas D-valpar som fyller 12 år. Hoppas ni alla får många goda köttbullar!

Elsie och jag har varit ute på Ljusterö och tränat viltspår idag. Trots att det var många år sedan sist (hon gjorde sitt godkända anlagsprov i maj 2005) kom Elsie ihåg allt hon lärt sig och klarade ut sitt spår perfekt, 300 m långt och 3 timmar gammalt. Så roligt det är att se en klok hund jobba med ett spår, så noggrant, effektivt och i lagom takt! Hon är verkligen en fantastisk hund, det är så synd att jag har för lite tid att träna var och en av mina duktiga vovvar.

14 oktober. Bamse före och Bamse efter. Han var väldigt nöjd med sin nya frisyr och fick en helt ny resning, hela vovven. "Kul att kunna se var man går" sa han.

13 oktober. Det finns en plats kvar på kursen "Cirkuskonster och partytricks" på Ryttarstadion den 22 oktober, kursledare Linda Penttilä. Någon intresserad?

11 oktoner. "Burr", sa Kasper när han såg en naken häst. Ett citat av många ur min pappas fatabur. Ikväll var det så kallt ute på Brukshundklubben att Tessan blev vit av rimfrost i pälsen. Hur mina fötter (och förmodligen även hennes) kändes ska jag inte försöka beskriva. Nu är det verkligen höst.

Betydligt skönare är det då i mitt klipprum, där jag idag haft besök av den förtjusande Fröken Maja.

10 oktober. Så här ska en välfriserad pudel se ut (fotot lånat från en rysk pudelsida). Som skulpterad i maräng!

Tips (har inget med pudlar att göra): om du gillar 20- och 30-talsjazz och en underbar entertainer: sök på "Max Raabe" på Google! Han spelade med sin Palast Orkester på Berwaldhallen igår kväll, en oförglömlig show!

6 oktober. Har kommit underfund med att jag nog aldrig kommer att köpa en ny häst. Så nu säljer jag alla de hästprylar jag fortfarande har kvar. Klicka här om du är intresserad!

5 oktober. Rhonda och Julia har varit på Kungliga Operan och skrivit på sina kontrakt inför julens Nötknäppare. Sedan gick de på NK och fikade.

4 oktober. Nu är det verkligen höst. Efter en sista (?) helg med riktig sommarvärme (24 grader!) på Öland där vi åkt runt ön på Ölands Skördefest är vi hemma igen och idag känns det faktiskt som om höstkylan kommer smygande. Skördefesten var en fantastisk upplevelse - gårdar, butiker och gallerier över hela ön hade öppet hus, hela dagarna och ända in på småtimmarna på nätterna. Överallt pumpor i alla färger, och på nätterna massor av marschaller utmed vägarna. Så mycket vackra saker, så rolig konst, så härlig mat och så glada trevliga människor! Och vacker natur är där ju alltid.

Pudeldamerna har haft superkul med alla Barbros pudlar. Lillan älskar Rut, piper och hoppar på henne mest hela tiden för att nå upp och pussas, och Bina försöker förföra Mingus som är med på noterna, artig gentleman som han är mot äldre damer. Men nu är vovvarna som vanligt rätt nöjda med att komma hem till den egna lyan. Och gissa vad Tessan gjorde, det första hon gjorde när vi kom hem?


"Klart jag går och lägger mig direkt, i min egen jättesköna korg"

Ett äktenskapsanbud från Tjeckien har Tungels Ilex fått: en tjeckisk liten pudeldam ville resa till Sverige för att träffa Ilex. Exakt tre dagar försent - Ilex´ mandom är numera ett minne blott.

Ikväll fick Tessan med sig gammelmormor Bina som moraliskt stöd på kursen i allmänlydnad, och det var skönt tyckte Tessan. Mycket tryggare var hon när Bina var med och hon kunde koppla av och "jobba" trots alla konstiga främmande hundar runt omkring. Fast nog är det lite konstigt, varför ser inte alla hundar ut som pudlar?

3 oktober. Ett år sedan vår älskade lilla Ebba lämnade oss, så oväntat och så sorgligt.

Besöksräknare

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2013-10-23