Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Hänt i Hundgården 15

En strictly-dog-blogg, juli 2010

Till blogg 16

Till blogg 14

31 juli. Så var juli månad slut. Usch vad sommaren går fort. Idag var det så kallt och ruggigt på morgonen - 14 grader och halv storm - så det blev inget morgonbad.

Vi har tjyvstartat lite på kräftorna. Men vänta lite - vad är det för något litet vitt man ser i bakgrunden, på köksbordet, på tredje kortet?

30 juli. Andungarna vid Rösjön har fått fjädrar i stället för dun, men de är fortfarande små och ligger gärna tillsammans i en hög, och de piper fortfarande som små fågelungar. De är väldigt förtroendefulla och kommer gärna nära.
Det är väldigt trevligt att ha åtta snälla, vackra och väluppfostrade pudlar i huset. Annie från Arvidsjaur, hennes son Elias och deras två fina pudlar Misty och Zelda har vaktat huset under vår frånvaro, och alla hundarna trivs väldigt bra tillsammans. Liksom vi tvåbeningar.
29 juli. Tidigt morgonbad i Rösjön i duggregnet, så härligt! Ljummet i både luft och vatten och alldeles alldeles tyst och stilla...

Foton från vår Norge-semester kan man se här:

 http://www.facebook.com/album.php?aid=196875&id=678653745&l=db3aa30916

Och bilder från Elsies semester på Öland med sonen Rufus och hans familj finns här:

http://www.facebook.com/album.php?aid=196894&id=678653745&l=f21b97e0a4

Om det blir svart i rutan kan du klicka en gång i det svarta, så kommer bilderna upp!

28 juli. Elsie har kommit hem igen, efter att ha varit på semester tillsammans med Yvonne och Robert. Hon har fått 100 % uppmärksamhet och har blivit väldigt bortskämd. Ungefär fem timmar om dagen har den lilla prinsessan tillbringat i Yvonnes knä. Nu är hon back to reality - men också glad att vara hemma. Så det är  ju precis som det ska vara!

Från Sorrel har det kommit härliga sommarbilder från skärgården. Gissa om jag är avundsjuk, han har fått segla...

27 juli. Hemma igen efter två veckor med Sixten i Norge (Sixten är vår husbil). Den här gången reste vi på norska Sörlandet. Vi åkte högervarv runt sydkusten utmed havet upp till Bergen, och sedan österut, över vidunderligt vackra Hardangervidda med sina fjäll, fjordar och forsar. Ett par väldigt trevliga dagar tillbringade vi hos Tungels Pennycress och hennes familj: Gro, Öistein, Line Marie och Aleksander i Kristiansand. Tack kära goa vänner, för ett par oförglömliga dagar!

Nu har jag tvättat sju maskiner (hur i all världen kan det bli så mycket tvätt på så kort tid?) och badat och klippt fem lortiga pudlar.

Ta hand om alla 386 bilderna i kameran (hur i all världen kan det blir så mycket bilder på så kort tid?) får jag göra en annan dag.

Och Julia börjar bli rund om magen.

11 juli. Värmeböljan fortsätter. Tidigt på morgonen är det 29 grader i skuggan, efter en "tropisk natt" - över 20 grader hela natten. Tur att man inte behöver åka in till sta´n och jobba utan kan skrota omkring i bikini hemma på tomten! Hundarna ligger också helst i skuggan och bara kopplar av. Men det är klart, inte säger de nej till en och annan liten skogspromenad.

Oj vad jag kan längta tillbaka till alla ljuvliga somrar i båten...

9 juli. Morgondopp och kaffe på bryggan vid Rösjön, kan det bli så mycket bättre? Nu är alla sex pudeldamerna badade och klippta (har fixat 11 pudlar sista veckan: fyra valpar, Poppy och så våra egna - ajaj, min stackars handled). Plus Husse, men han har ju inte så mycket hår, så det är ju lätt. Nu kan jag ta semester på riktigt.

Elsie har åkt på semester till Yvonne och Robert. Hon kommer att blir väldigt bortskämd av dem. Men det är hon ju värd.

7 juli. Att det kan kännas så tomt i huset, trots sex pudeldamer! Men utan valparna känns det plötsligt som om livet stannat upp lite, ungefär som plötslig stiltje på sjön när man seglar. De fattas mig.

Från Saffran - som nu har bytt namn till Julius - kom ett mail med foton. Vilken sötnos han är!

5 juli. Idag var det dags för Shamrock att få sitt flyttbad med tillhörande fön, rakning och klippning, och sedan kom Tina och Magnus och barnen för att hämta hem honom till Ekerö. Sista natten här hemma har han sovit gott tillsammans med mig och Ladiva i barnkammaren - man kan ju inte låta honom vara ensam i köket sista natten!

Sham, som han kommer att kallas, får ett roligt liv tillsammans med alla barnen: Erika, Johan och Simon.

Men oj, så tomt det är i huset utan valpar, med bara våra egna sex pudeldamer. Nu ser vi fram emot fina Juliabarn så småningom!

4 juli. Lotta och Christer kom från Tjällmo med sina två pudlar Linus (Tungels Dashing Dogwood, 11 år) och Rufus för att hämta lille Saffran. Vi hoppas att Saffran, som är en tuff liten kille, kommer att kunna hävda sig tillsammans med sina två stora brorsor!


Lotta med Linus


Saffran flyttklar


Saffrans familj

Och Poppy har flyttat hem till Titti och flickorna igen. Nu har hon gjort sitt som duktig och kärleksfull pudelmamma och är helt och hållet Tittis hund. Fast lilla glada och keliga Poppy kommer alltid att ha en plats i vårt hjärta. Tack Poppy för fyra underbara valpar och tio härliga veckor tillsammans!

Det har kommit glada hälsningar från de två valpar som redan har flyttat, och härliga bilder från Sorrel. Det värmer.
Nu är bara Shamrock kvar. Usch vad det är svårt att skiljas.

3 juli. Den fantastiska sommarvärmen håller i sig, idag var det 27 grader på tomten. Skönt att ha Rösjön inom räckhåll!

Lilla Scilla har flyttat idag, hem till Ninni, Bosse och Lina i Uppsala. Lina är bara tre år men har redan en fantastisk känsla för och handlag med hundar. Somliga människor tycks födda med det som andra aldrig lyckas lära sig!

2 juli. Igår blev valparna åtta veckor. Vi har varit ute och kört bil med alla fyra, en och en i taget, och idag ska den första flytta. Det blir Sorrel, som kommer att flytta till Ella Gård i Täby, så honom kommer vi ju att få träffa allt emellanåt.

Lilla Ladiva befinner sig just nu hos tandläkaren på Arninge Djursjukhus. Hennes mjölktänder vill inte trilla ut av sig själva utan behöver lite hjälp på vägen av tandspecialisten Jörn. Det känns faktiskt lite oroligt att veta att min lilla prinsessa ska sövas. Man blir visst bara sjåpigare med tiden. Och det har ju hänt lite för mycket sorgliga saker på sistone: Rufus död, Nelly har skadat en ryggkota och Love är halt igen. Nu räcker det tycker jag.

Kväll 2 juli. Ladiva har kommit hem från sjukhuset. Allt gick bra. Man har dragit 10 tänder! Stackars liten. Och Sorrel har åkt hem med sin nya familj.


Sorrel med sin familj:
Lotta, Håkan, Katarina och Henrik


Sorrels nya "storasyster"

Till blogg 14

Besöksräknare

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2013-10-23