Tungels

Uppfödning av svart och brun mellanpudel
Pudelns kärna: hjärta och hjärna

Hänt i Hundgården 13

En strictly-dog-blogg, juni -- 2010

Till bloggen från april-maj 2010

16 juni. Nej nu får jag ingen ordning på den här tabellen, så nu byter jag till nästa sida!

15 juni. Nyrakade!


Saffron


Scilla


Shamrock


Sorrel

Supermorsan Poppy har nu så smått börjat vänja av sina valpar. Hon morrar emellanåt när de vill komma och dia och njuter helt uppenbart av att inte längre vara så mjölkstinn.

14 juni. Efter en helg i Dalarna är jag hemma igen - och ojojoj vad valparna har vuxit under tiden jag varit borta! Nu har de fått flytta ner i köket där de rejsar runt och upptäcker nya saker, bland annat har de väldigt roligt med den gamla balansplattan. De är helläckra alla fyra!

Usch, jag skulle behöva en ny och bättre kamera...

Det är alltså inte mindre än 11 hundar i vårt kök, men det är inga som helst problem. Valparna får ju en del tillsägelser från de vuxna när de tar sig friheter, men annars är det väldigt lugnt i vår stora flock. De små är duktiga på att kissa på tidning (bättre än Ladiva faktiskt, som kan göra ifrån sig både det ena och det andra lite varsomhelst) och har också gjort några små rastningspromenader på köksterrassen.

Den här veckan kommer det att vara fullt i huset med valpköpare varje dag. Imorgon kommer dessutom Annie från Arvidsjaur och ska bo här ett par dagar. Och har Julia börjat löpa - äntligen - och ska få träffa Audi, som är pappa till de här valparna också. Så här är det full rulle, jag önskar bara att min onda hand fungerade ordentligt, valparna behöver raka nosen...

Poppys brorsa Peppar har varit på utställning i Avesta och fått jättefin kritik:

Bra storlek och fina proportioner. Maskulint välskuret huvud. Vackert uttryck, fint nosparti. Tillräcklig hals, framskjutna skuldror. Välkroppad. Ngt lågt ansatt svans. Rör sig med resning men kunde ha bättre påskjut och entusiasm. Bra päls.

Så har vi också fått foton ifrån Odon och från Penny, jag blir alltid så glad när jag får livstecken från "gamla valpar"!


Peppar

Odon

Penny
9 juni. Titti med familj har varit här idag och hälsat på sin Poppy och fått se hennes valpar för första gången. Jag hade berättat för Poppy att de skulle komma, och hon gick sedan och väntade på dem hela eftermiddagen. Hundar är inte dumma. Hon blev förstås överlycklig när de kom, men hon förstod själv att hon skulle vara kvar här när de åkte.

Hon vet också att valparna är tillräckligt stora för riktig mat nu, så hon går och gör upplägg till dem när hon själv har fått mat. Hur kan hon veta att det är dags för det?

Vår gulliga Elsie (som är mormor till valparna) har åkt till Öland med Yvonne och Robert och deras Rufus (som också är Elsies valp). Hon tycker jättemycket om dem och var väldigt glad att få följa med på semester. Roligt för henne - hos dem blir hon behandlad som en prinsessa och tillbringar all ledig tid i Yvonnes knä.


Lillan och Elsie

7 juni. Valparna utvecklas enormt från dag till dag nu, och Ladiva är väldigt intresserad av de nya lekkamraterna, så ibland får någon av dem komma ut och bekanta sig lite närmare. Ladiva är väldigt gullig och leker så försiktigt och fint med dem.

Nu äter de riktig mat morgon och kväll. Vilket har till följd att Poppys tuttar blir sprängfyllda.

Idag har Julias kullbror Jonathan varit här. Vilken underbar liten pudelpojke, världens trevligaste och mysigaste lilla kille. Och dessutom snygg. Hur kunde jag vara så dum att jag sålde honom en gång i tiden?

6 juni. Sveriges Nationaldag, men det är det väl inte så många som firar? Norrmännen firar sin 17:e maj ordentligt, men här i Sverige verkar det inte vara så vanlig att man firar nationaldagen.

Vi har barn och barnbarn här och har satt upp vår agilitybana på gräsmattan på baksidan. Oj, vad hundarna blev lyckliga när de såg vad vi höll på med! Både Emma och Elsa har "kört" flera hundar - och som vanligt är det Bina som är den oslagbara stjärnan. Ingen kan tro att hon är 13,5 år!

5 juni. Valparna har fått sitt livs första bad. Än så länge ryms de i diskhon i Gamla Köket, oj så skönt att slippa stå dubbelvikt över badkaret och bada hund. Man borde väl ha satsat på minihundar... I vattnet verkar de trivas, men det blir lite pudelsång under fönen. Och i vanlig ordning var det killarna som pep värst...

Jeanette med Gloria, en av valparna från Bobbyhills som jag tog hand om i våras (och syster till vår egen Love), har varit ute och seglat och ha skickat ett foto. Visst är hon söt!

3 juni. Fyra veckor gamla, och dags för Första Köttfärsen. Snacka om hungriga vargar, de här små pudlarna kommer då aldrig att bli några matvägrare...

2 juni. Premiärdopp i Rösjön för mig - och för lilla Ladiva. Jag hade bara simmat en liten bit när hon tog ett jätteskutt ut i vattnet och så kom hon simmande ut till mig, lugnt och målmedvetet som om hon aldrig gjort annat. Alla de stora mellanpudlarna stod kvar på stranden, de simmar inte gärna. Hon är en tuff liten tjej!

1 juni.  Valparna har vuxit ur sin valplåda och flyttat in i valphagen. De utvecklas snabbt nu, skäller, morrar och leker och springer runt på höga vingliga ben i sin hage. Poppy tycker också att det är skönt med lite mer utrymme när hon ska amma, och ligger gärna utanför hagen och vaktar. Idag har de små fått sin första avmaskningskur. Inga maskar har synts till.

Ute blommar syrénerna för fullt. Syrén, det kunde ju passa som namn på en av valparna?

Själv är jag enhänt (enhandad?) på grund av en seninflammation. Det är rätt opraktiskt, med valpar plus sju vuxna hundar som behöver badas. Och att köra datormusen med vänsterhanden är rätt intressant, prova själv!

Till bloggen från april-maj 2010

 

 

 

Besöksräknare

Copyright © Annika Tungel, Tungels Pudlar 2000
2013-10-23